Grupa mladića uništila plakate sa izložbe "Pet godina propadanja" na Trgu slobode

Uz provokacije nepoznatih mladića danas je u centru Novog Sada protekla izložba o vlasti koalicije Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije, koju je pod nazivom "Pet godina propadanja" priredio "Pokret za preokret".
Grupa mladića uništila plakate sa izložbe "Pet godina propadanja" na Trgu slobode
Foto: 021.rs
Na Trgu slobode i u Zmaj Jovinoj ulici nekoliko mladića, koji su se predstavili kao "građani Novog Sada", prišli su i bacili u smeće nekoliko izloženih fotografija i plakata, nazvavši ih "smećem", a organizatorima su poručili da "prljaju grad, kao što su deset godina zagađivali i Srbiju".
 
Jedna osoba je ubrzo sakupila ostale izložene fotografije i plakate i odnela ih u Gradsku kuću.
 
Predsednik "Pokreta za preokret", Janko Veselinović izjavio je da je to provokacija i uništavanje izložbe što je prijavljeno policiji, a biće podneta krivična prijava.
 
"Danas su ovde došli nasilnici i uništili nam ono što smo postavili, a u lice nam rekli da su to uradili namerno i da im ne možemo ništa, te da su oni ti koji zavode red u Novom Sadu. To je sistem vrlo sličan fašizmu", rekao je Veselinović.
 
Slično se dogodilo i nedavno tokom prve takve izložbe u Beogradu, kada su uništena 32 eksponata. Pokret je uz video snimak podneo krivičnu prijavu, a policija se nije oglasila.
 
Veselinović je kazao da su tokom pet godina vladavine Aleksandra Vučića, Novi Sad i Vojvodina "potonuli duboko", da se "čerupaju javni resursi" i "uništava većina slobodnih medija", navodeći primer Radio-Televizije Vojvodine. Rekao je i da pet godina vlast Novog Sada nije uspela da završi izgradnju Žeželjevog mosta ni tunela kroz Frušku goru.
 
Najavio je da će Pokret nastaviti da sa ovom izložbom obilazi Srbiju. Sledeća će biti u selu Liparu, u opštini Kula, gde su u nedelju na lokalnim izborima pobedili nestranački kandidati, a nije prošao nijedan kandidat liste iza koje stoji Srpska napredna stranka.
  • SKOVILO

    06.08.2017 18:11
    SVE GORE I GORE
    Posle Tita od Slobe pa sad do Vučića sve gore i gore. Kad zapad odluči da smeni Vučića tek onda će narod izaći na ulice. Nema ko da ih povede.
  • ŠB

    06.08.2017 14:45
    Tako to biva...
    ... kad se previše sniva... a stvarno se malo zna... HJ=VJ
  • DarkoO RundeK

    06.08.2017 14:29
    realnost

    Otok

    Postoji otok osuncan
    nekima od nas od davnina znan
    o njem' od djetinjstva razmisljam
    a sad je stigao i taj dan

    Pa zbogom, sive luke i oblaci
    dizem sidro i odlazim
    i tuzan sam i nesretan
    jer je rekla moja mala da cu ici sam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti