FOTO: Er Srbija odletela iz Novog Sada

Poslovnica nacionalnog avio-prevoznika na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu potpuno je prazna.
FOTO: Er Srbija odletela iz Novog Sada
Foto: 021.rs
Na vratima umesto "Dobrodošli" istaknuto je obaveštenje zainteresovanima koje potpisuje generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.
 
"Ovim putem vas obaveštavamo da Poslovnica Air SERBIA-e u Bulevaru Mihajla Pupina br. 18 u Novom Sadu, 1. avgusta 2017. godine prestaje da radi sa strankama", stoji u obaveštenju uz brojeve telefona na koje građani mogu da se jave.
 
Prostorije su potpuno prazne, a sa zida je skinut i logo avio-prevoznika. Izlog sa kog se smešila devojka u plavoj uniformi Er Srbije, sada je bez ikakvog obeležja. Na stolovima u kancelarijama u kojima su pre Er Srbije, sedeli zaposleni Jugoslovenskog aerotransporta, ostali su tek primerci specijalizovanog časopisa "Elevejt" koji je Er Srbija novosadskim gostima delila do sada. 
 
  
 
Zatvarenje poslovnice u Novom Sadu, koja je podelila sudbinu kancelarija iz Niša i Užica, posledica je smanjenja troškova i efikasnijeg poslovanja na koje se ovo preduzeće odlučilo. Između ostalog, nacionalni avio-prevoznik je još ranije najavio otpuštanje 30 radnika.
 
Kako je objašnjeno agenciji Beta, gosti Er Srbije su više zainteresovani za kupovinu karte putem interneta ili preko ovlašćenih turističkih agenata.
 
"Er Srbija mora da se menja u skladu sa tehnološkim promenama i promenama uslova na tržištu", naveli su u toj kompaniji dodajući da su za poslovnice koje su koristili morali da izdvajaju dodatni novac jer su bile iznajmljene.
 
  
 
Dnevni list "Danas" prošle nedelje je javio kako je Er Srbije u 2016. godini zabeležila dobit od 105 miliona dinara, ali da je istovremeno primila subvencija od države u iznosu od 4,95 milijardi dinara. 
 
Er Srbija je u martu ugasila direktnu liniju Beograd - Istanbul, a oktobra će isto biti urađeno i sa polascima za Abu Dabi. Kako smo ranije pisali, strategija sistema Er Etihada, koji poseduje 49 odsto akcija srpske nacionalne avio-kompanije, jeste da u Abu Dabi dovede putnike iz svih krajeva Evrope, a beogradski aerodrom bio je viđen kao mesto sa kojeg će dolaziti putnici sa Balkana i Jugoistočne Evrope. 
  • Novosadjanin

    18.08.2017 09:48
    Zasto ljudi zele zlo AirSerbia kompaniji? Po komentarima bi izgleda najbolje bilo da propadnu...
    Dva dana posle toga bi dosle strane kompanije i pokupile sav novac, a tri dana posle toga bismo se iscudjavali kako smo nesposobni da napravimo i jednu tako jednostavnu stvar kao sto je avio kompanija sa 10 aviona. Reality check kaze da avio kompanije NISU profitabilne zadnjih 10-15 godina, sa izuzetnom kracih perioda kad je gorivo bilo na minimumu. Avio kompanije, pored toga sto (ne)donose profit, predstavljaju i strateski resurs svake zemlje, a koji dalje odrzava i nezavisnost, a podrzava i neke druge grane turizma. Pustite AirSerbia da se koprca kako zna i ume u ovoj vrlo zeznutoj trzisnoj utakmici. Trenutno rukovodstvo kompanije je poteklo iz Etihada i DALEKO je profesionalnije od bilo kog rukovodstva koje smo imali tamo posle 2000te. To sto rezu troskove i transformisu se samo znaci da im je stalo i da su agilni u promenama. Letimo njima, jer cemo, ako propadnu, jako lako dati novac Lufthansi i ostalima.
  • putnik

    18.08.2017 09:00
    To ruglo od "povampirenog" JAT-a bi trebalo jednom za svagda ugasiti da više ne predstavlja crnu rupu u državnom budžetu, a tržište otvoriti za normalne svetske kompanije.
  • Ne letim

    17.08.2017 12:27
    avionom
    Ne letim avionom, ne idem autobusom, kolima, vozom.......po Srbiji ili u inostranstvo, nema se ni za "hleb nasušni",

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti