DJB: Šijak klasičan primer partijskog parazita

Novosadski odbor Pokreta "Dosta je bilo" usprotivio se predlogu da se dosadašnji načelnik Inspekcije postavi za šefa kabineta predsednika Skupštine grada Zdravka Jelušića.
DJB: Šijak klasičan primer partijskog parazita
Foto: 021.rs

Ovaj pokret navodi da je Jelušić podneo predlog Komisiji za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja Skupštine grada Novog Sada u kom traži da imenuje Dejana Šijaka za šefa kabineta jer na toj funkciji nema trenutno nikoga.

Međutim, iz Pokreta Saše Radulovića navode da je Šijakova biografija sporna.

- U prilogu je dostavljena njegova biografija u kojoj se navodi da je rođen 1976. godine, a fakultet je završio 2014. godine i stekao zvanje "diplomirani menadžer". Od radnog iskustva se navodi da je bio načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove do 2017. godine, kao i zamenik načelnika od 2014. do 2017. godine. Ono što u njegovoj biografiji ne može da se nađe, nalazimo u Zapisniku o vanrednom inspekcijskom nadzoru od strane Upravnog inspektorata, a to je da je Dejan Šijak završio Fakultet za poslovno-industrijski menadžment Univerziteta "Union" u Beograd dana 13. juna 2014. godine i istog dana kada je diplomirao položio je i državni stručni ispit, iako je za polaganje državnog ispita potrebno najmanje godinu dana radnog iskustva u struci - navodi se u saopštenju ovog pokreta koji u gradskom parlamentu ima osam odbornika.

Podsećaju da je Šijak smenjen sa mesta šefa Inspekcije po nalogu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave jer je utvrđeno da je bio imenovan bez sprovođenja postupka javnog oglasa i bez radnog iskustva od pet godina u struci, a koje je potrebno prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i prema Zakonu o inspekcijskom nadzoru o čemu su i novosadski mediji nekoliko puta pisali.

- Dejan Šijak je u 38-oj godini završio privatni fakultet, istog dana položio državni stručni ispit, nezakonito postavljen na javnu funkciju, bez ikakvog radnog iskustva, a sada "ubačen" kao šef kabineta predsednika Skupštine grada Novog Sada. Gore pomenuto lice samo je jedno u nizu lica koja su na javnu funkciju postavljena bez javnog konkursa, nestručna, sa nedovoljno ili nimalo radnog iskustva koja su za tu funkciju potrebna. Dejan Šijak je samo jedan od primera parazitskog sistema koji su ustanovile sve dosadašnje vlasti, a SNS ga je samo omasovio i unapredio - stoji u saopštenju DJB.

Oni zaključuju da se Zakon o zabrani zapošljavanja u javnim službama se ne poštuje i da za neke očigledno ne važi.

  • Nele

    23.08.2017 12:46
    Zakon
    Nije da se zakon ne sprovodi. Koliko znam, bivse rukovodstvo vodovoda je osudjeno za zaposljavanje.
  • Kiklop

    23.08.2017 09:02
    Oho
    Cekao je gore navedeni sve kafane da zatvori da poizbaciva sve klosare ,kokosare iz klubova da prodje sedamnest godina da upise privatni fakultet i polozi u pokrajni drzavni ispit naravno sve u istom danu..........!Ako on zna nesto o evropskim integracijama ili zakon o radu na primer ja cu moju diplomu pojesti!
  • DuleRa

    23.08.2017 07:42
    @ 1.Maj
    Kada mi se vec direkto obracate da pokusam da odgovorim.
    Kontekst u koji ste stavili gospodinovo imenovanje deluje kao da je nacinjen niz nepravilnosti, a ni iz cega se ne vidi da je ista sporno. Po utvrdjenoj proceduri, na upraznjeno radno mesto neko je zaposlen.
    Po mojim saznanjima(a ona se temelje na osnovu procitanog na sajtu pokrajinskog sekretarijata koji sprovodi polaganje) taj ispit se polaze pred dve komisije, jedna predvidjena za one sa srednjom strucnom spremom, i druga koja ispituje one sa visom i visokom strucnom spremom. Osobe sa visom spremom polazu isti ispit kao i osobe sa visokom spremom. Da pojasnim onima koji ce mozda citati a ne razlikuju visu od visoke strucne spreme "po novom sistemu" to znaci da neko ko ima trogodisnji fakultet i zvanje bachelor moze poloziti drzavni ispit isto kao npr. dipl.ekonomista ili master, istog dana pod istim uslovima i kriterijumima, pred istom komisijom.
    Samo da dodam da doticnog ne poznajem, niti me zanima, ovo pisem samo iz razloga sto smatram da ste vi jos gori od tih koje prozivate, jer o politici stvarno nista ne znate, a kamoli o vodjenju nekih institucija. I odgovorno smatram da ste nedorasli temama kojima se bavite po principu promaje. Kao sto vidite i iz mog odgovora vidi se da vasi navodi, najblaze receno, ne stoje.
    Na kraju, da dodam da je i Kaligula svog konja Incitata postavio za senatora, po propisima i proceduri, iako se mozda to nekome nije dopalo, pa zasto ne bi i ovaj uvazeni gospodin bio sef kabineta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti