Američki trubadur i svečana povorka na otvaranju Gradić festa

Gradić fest održaće se od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
Njegov deo je i Festival uličnih svirača koji će početi u petak, 1. septembra, svečanom povorkom od Trga slobode do Beogradske kapije. Povorku će predvoditi švajcarski sastav limenih duvača Brass Band Flaach.
 
Festival će na otvaranju ugostiti američkog uličnog izvođača Kristofera Pola Stelinga i, kako su najavili organizatori, taj poznati umetnik nastupiće odmah nakon tradicionalne povorke.
 
Tokom tri dana "Gradić festa" nastupiće i italijanski majstor na srednjovekovnim instrumentima Renco Ruđero (Renzo Ruggiero), libanski sastav "Love and Revenge",  slovenački performeri "KUD ljudi", a povorku na otvaranju će upotpuniti i majstor koji pravi skulpture od balona Šon Runi (Sean Rooney).
 
Na festivalu će nastupiti i domaći izvođači poput Bojane Vutrušević, benda "Bitipatibi" i beogradskog kantautora Luke Bleka (Luke Black).
 
Izvršna direktorka festivala Natali Beljanski Popović kazala je da je ideja "Gradić festa" i zadatak koji su sebi zadali, da dovedu "kulturni život u Podgrađe".
 
- Svesni smo činjenice da je u Podgrađu kretanje zamrlo poslednjih 20-30 godina i da ćemo sigurno ove godine da ga oživimo. Naša ideja da za ova tri dana stvorimo atmosferu kakvu mi zamišljamo u Podgrađu tokom cele godine - kazala je Beljanski Popović.
 
Kako je objasnila, ove godine će biti "oživljena" i leva strana glavne ulice u Gradiću - Beogradske ulice.
 
- Tu će se nalaziti Sinema siti sa svoja četiri bioskopa. Takođe smo pozvali ekipu iz udruženja Pop Up, jer je naša ideja da predstavimo i novosadsku scenu, male zajednice koje se stvaraju oko određenih organizacija - rekla je ona.
 
Ataše za kulturu ambasade SAD u Beogradu Erika Kin navela je da je posebno ponosna što će ove godine nastupiti Kristofer Pol Steling (Christopher Paul Stelling), američki trubadur koji, kako je rekla, ima nešto što je "veoma unikatno i sasvim novo" i godišnje nastupi i po 250 puta.
 
Svi programi su besplatni, a lokacije na kojima će se održati Gradić fest su Beogradska ulica, Ulica Lisinskog, Vladimira Nazora, Štrosmajerova, Trg vladike Nikolaja, Rampin put i zelene površine iza Beogradske kapije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.