"Tržnica" uskladila cenovnik sa preporukama revizora

JKP "Tržnica" dobiće novi cenovnik usluga, međutim neće biti skoro nikavih promena cena zakupnina i pijačarine.
"Tržnica" uskladila cenovnik sa preporukama revizora
Foto: 021.rs

Nadzorni odbor je usvojio novi cenovnik na osnovu toga što je Državna revizorska institucija još 2. novembra 2015. godine poslala preporuku "Tržnici" da se cene usluga iskažu u fiksnim iznosima, a ne procentima, kada je u pitanju naplata pijačnih usluga.

Sada, posle skoro dve godine od preporuke DRI, "Tržnica" je pripremila cenovnik. U obrazloženju odluke se navodi da se kao što je i usvojeno u godišnjem planu poslovanja na Skupštini grada ne predviđa povećanje cena usluga ovog preduzeća i da je ovo samo usklađivanje cenovnika.

Procentualna vrednost naplate pijačnih uluga će se i dalje primenjivati samo na Kvantaškoj pijaci što je, kako su naveli u ovom preduzeću, praksa na sličnim pijacama u regionu.

Ipak u cenovniku ima novina, pa je ubačena posebna kategorija naplata pijačarine za prodaju jelki, rezervacija pokretnih tezgi za manifestacije, dok su neznatno smanjene cene pijačarine i zakupa tezgi za prodaju neprehrambene i zanatske robe na Futoškoj pijaci.

Takođe, u cenovniku zakupa poslovnog prostora i zemljišta "Tržnica" nije imala promene cena, osim što su ubačene novine kao što je nova kategorija kioska do i od 15 kvadrata za prehranu i neprehranu na Kvantaškoj pijaci, rashladne komore na Najlonskoj i Kvantaškoj pijaci, a ubačen je i zakup objekta na Ribljem ostrvu.

Celokupan predlog novog cenovnika "Tržnice" pogledajte u galeriji.

  • Mama NS

    29.08.2017 14:08
    A građani
    Kada će Tržnica i pijačari ceniti građane i ponašati se po zakonu?
    Ako su tezge postavljene, kao i međuprostor za kupce, ZAŠTO Tržnica dozvoljava "nadogradnju" tezgi i zauzimanja prostora za kupce??? Po Futoškoj i ostalim zelenim pijacama ne može se mimoići od isturenih dodatnih tezgi!!!! Dokle?
  • ns

    29.08.2017 11:58
    pre dve godine je u tom preduzeću bio vajni dss, treba videti ko sada vodi pa se setiti pred izbore ko sluša i radi po zakonu a ko primi mail i obriše ga istog momenta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.