VIDEO: Počelo navlačenje lukova Žeželjevog mosta

Počelo je navlačenje malog luka Žeželjevog mosta na rečni stub, a luk koji je nalazi sa petrovaradinske strane trebalo bi na svom mestu da bude za tri dana.
VIDEO: Počelo navlačenje lukova Žeželjevog mosta
Foto: 021.rs
Nakon toga, biće postavljen i drugi, veći luk. 
 
Kraći luk dugačak je 177 metara, a nakon njegove montaže montiraće se drugi luk raspona 219 metara. 
 
Kako su ranije najavili iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanije Azvi koja gradi most, Žeželj će moći da se peške pređe do sredine novembra, a puštanje železničkog saobraćaja planirano je za januar. 
 
Vizuelno, novi Žeželjev most je replika starog, izgrađenog 1961. godine po projektu Branka Žeželja. Razlika je jedino u tome što će po dva elegantna luka na njegovim obodima, umesto od betona, kako je bilo na starom, sada biti od čelika. 
 
 
  • Kosta

    01.09.2017 19:30
    Uzalud...
    Uzalud retki glasovi razuma objasnjavanju prednosti prednapregnutog betona nad celicnom konstrukcijom koja ce vise vibrirati i korodirati, zahtevati stalna ulaganja za odrzavanje i nikada nece biti robusna kao prednapregnuti beton.

    Shavatite da su "oni" pobedili, primitivci, lazni doktori nauka, pravnici i kupljene diplome..prodane duse i botovi. Cini mi se da ovaj put zaista spasa nema, kancer gluposti, sebicluka i pohlepe je ozbiljno zahvatio tkivo ovog naroda.
  • Rasejani procesor

    01.09.2017 18:13
    Mi tom mostu već jaku deceniju uporno i neumorno tepamo ,,Žeželjov'', međutim on to i takvo ime ne može poneti ni u snu, a kamo li na javi (baš kao ni na celebesu ili sumatri). Autorska prava poseduju stvarni autori, a pokojni Žeželj to nikako nije. Nasilu taj most ,,požeželjiti'' bilo bi ravno pljački autorskih prava, što ni naslednici pok. akademika (porodica ili druga relevantna lica) ne bi ni u snu sebi dozvolili, niti bi im palo na pamet da se kite tuđim perjem. (Baška šzo ta sumorna i nemaštovita skalamerija nije ni dostojna nekakvog kićenja.) Stvarni autori bi u takvom slučaju bili poniženi i oštećeni, i tužbom bi debelo olešili grad i gradsku kasu, a pukla bi i međunarodna bruka.
  • nsss

    01.09.2017 15:33
    nsss
    aman vise...ovi lukovi ce se sami od muke navuci...17 god graditi jedan most je nenormalno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti