Biciklisti vožnjom i performansom obeležavaju Dan bez automobila u Novom Sadu

Dan bez automobila biće obeležen u petak, 22. septembra u Novom Sadu vožnjom i performansom biciklista.
Biciklisti vožnjom i performansom obeležavaju Dan bez automobila u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Biciklistički klub "Fruškogorac" poziva sve da tog dana ne koriste svoje automobile za dolazak u grad već da se pridruže na svojim biciklima u promotivnoj vožnji koja će startovati u 17 časova na Trgu slobode. 
 
Ruta će biti: od Trga slobode - Modena - Žarka Zrenjanina - Stražilovska - Bulevar Cara Lazara - Bulevar oslobođenja - Most Slobode - Tunel - Petlja - Tunel - Most slobode - Narodnog fronta - Fruškogorska - Sunčani kej.
 
Planiran je i performans "Osvajanje Mosta slobode", kojim biciklisti žele da ukažu na to da glavna saobraćajna veza između Novog Sada i Sremske Kamenice nije prilagođena biciklističkom saobraćaju. 
 
Vožnja će se završiti ispred BIC-CIC centra "Dubl" uz pasulj i druženje. 
  • zivkovic

    22.09.2017 06:16
    Vidim da velika vecina u komentarima promasuje temu. Ovde nije ni biciklizam ni automobilizam, niti bilo koji sport u fokusu, niti se radi o bezbednosti u saobracaju. Tema je zagadjenje planete. Slazem se da ovakvi skupovi nema potrebe da se uvode, ali pod uslovom da se prosiri recimo za duplo pesacka povrsina u centru, pozatvara jos ulica tamo i oko centra uvede siroka biciklisticka zona, da se hapse ovi sto voze kola i autobuse na drva i mazut, jer dzaba moj euro 5 ili 6 kad ovaj propurnja pored mene ko firma Krstic i zagadi ko 20 drugih. Poenta je da grad da bi disao, automobili moraju da se izbace iz centra, i njihova upotreba na neki nacin ogranici. Ovakvi skupovi imaju za cilj da ukazu na odredjene probleme i podignu svest gradjana. Nazalost, izgleda da imaju suprotan efekat. Ono sto je najrealnije da ce se desiti, jeste da posto smo mi kao ljudska vrsta takvi kako se lepo vidi iz komentara, da dok mi smislimo, sta i kako treba, oduvace nas Irme i potopiti Marije, pa posle komentarisi i buni se koliko hoces.
    Apsurd naseg coveka je da sipa mazut u stara kola da odveze nekog svog gore u Kamenicu, i dok to radi, usput psuje ove bicikliste a zapravo bas on pravi 3 nova pacijenta medju kojima je i on sam.
  • Učesnik

    21.09.2017 15:59
    Čuvajte i pazite sebe i čuvajte i pazite druge učesnike u saobracaju.

  • Vlada

    21.09.2017 14:14
    @bogerrekreacina

    Zapravo vrlo malo normalnih ljudi koristi automobile u gradskom saobraćaju. Ali ko još likove poput tebe inače smatra nomalnim, pa da se preračuna oko ovoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti