Četiri eko akcije na četiri lokacije tokom vikenda

Najaktivnije novosadske eko organizacije, okupljene u "Eko urbani front", ovog vikenda organizuju četiri akcije posvećene očuvanju vrednosti Novog Sada.
Akcije će biti održane na Fruškoj gori, na priobalju Dunavu i u podzemlju Petrovaradinske tvrđave.
 
Udruženje "Itrasil" u subotu, 14. oktobra, organizuje druženje na Fruškoj gori, a planiran je obilazak terena oko jezera na Popovici. Akcija uključuje kako šetnju i uživanje u prirodi, tako i sakupljanje i uklanjanje smeća koje se nalazi u okolini. Polazak je u 8 sati iz Novog Sada, a okupljanje na okretnici na Popovici je između 8.30 i 9 sati. Kontakt osoba je Igor Marković, 060/300-73-58.
 
Planinarsko-rekreativna sekcija Fakulteta tehničkih nauka u nedelju, 15. oktobra, organizuje akciju "Druženje profesora i studenata". Okupljanje učesnika biće u 8.50h u Limanskom parku, kod Mosta slobode, te odlazak autobusom 72 ka Paragovu. Trasa pešačenja je: Paragovo - Orlovo Bojište - Kraljeva Stolica - Zmajevac - Meteorološka stanica - Ledinačko jezero - Izvor Zvečan - Vaga - Popovica - Paragovo. Dužina staze je oko 18 kilometara, a njenom dužinom će se sakupljati i uklanjati smeće. Vodiči su Dragan Pavlović, 063/506-447 i Igor Mužik, 064/348-75-00.
 
Udruženje "UGRIP" u nedelju, 15. oktobra, organizuje akciju na Tvrđavi, gde će se iz podzemlja uklanjati smeće. Okupljanje je u 10 časova na "Dens areni". Druženje je, kažu u UGRIP-u, celodnevno, a biće spremljen i ručak za  aktiviste. Kontakt osoba je Leon Šurbanović, 062/345-600.
 
Udruženje "Novi Sad ima srce" u nedelju, 15. oktobra, organizuje druženje na Šodrošu. Okupljanje je u 11 časova preko puta kapija Brodogradilišta. Planiran završetak akcije je do 13 časova. Kontakt osoba je Jovica Vukša, 064/209-77-52.
 
Za sve akcije važi napomena: poneti rukavice i džakove, ukoliko ih imate. Garderobu prilagoditi akcijama, a po potrebi poneti osveženja. Aktivistima će ovog vikenda pomoći i volonteri iz Francuske. 
 
Podsetimo, novosadski aktivisti jedni su od retkih koji održavaju područja u koja komunalne službe ne zalaze, a "na udaru" su nesavesnih građana.
  • Неба

    13.10.2017 13:49
    ...
    Браво за сваку екипу! Подржите људе и појавите се на акцијама..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti