FOTO: Uklonjen sporni mural na Adamovićevom naselju i umesto njega naslikan drugi

Mural na Adamovićevom naselju, koji se krajem septembra pojavio na zidu stambene zgrade, potpuno je uklonjen, i umesto njega je naslikan drugi.
Mural se nalazi na uglu ulica Đorđa Magaraševića i Braće Krkljuš, a sa njega je uklonjen prikaz šestorice naoružanih mladića u fantomkama. Ostao je natpis "ANNS stajl", to jest "Adamovićevo naselje Novi Sad stajl", i dodat je crtež tri majmuna koji od novčanica (korupcije) ne čuju, ne vide i ne govore. 
 
 
Podsetimo, prvobitni mural, koji se može videti na slikama ispod, izazvao je reakcije građana, koji su ga prijavljivali kao uznemirujuć. Istovremeno, nakon što je na portalu 021.rs osvanuo prvi tekst o nezainteresovanosti gradskih službi da, uprkos prijavama, uklone sporan mural, u blizini istog osvanuo je transparent
 
      
 
Redakciji 021 javio se mladić koji je putem telefona poručio da je mural pogrešno protumačen, to jest da prikazuje policiju koja maltretira građane. Na pitanje naših novinara: zbog čega se policija prikazuje u fantomkama, naoružana kalašnjikovim i bejzbol palicama, mladić je poručio da "nije bilo dovoljno novca da se sve nacrta, pa ni oznake na odeći", te je poručio da novinari plate završetak murala.
 
FOTO: Novosađani
 
Zvanične reakcije Grada i dalje nema, a nije poznato ko je uklonio mural. Sa fotografije koju je postavila Fejsbuk stranica NS Ulice, vidi se da su delovi murala uklonjeni profesionalno - natpis "ANNS stajl" nije oštećen.
  • Bravo

    17.10.2017 22:05
    Ovo je Srbija
    Ovo je najbolji mural do sada. Čestitam autorima!
  • Putnik

    17.10.2017 13:10
    Murali
    Po Nemackoj se murali crtaju u saradnji sa gradom, po raspisanom "konkursu", daju se predlozi, skice i onda grad odluci sta ce da prihvati (i to im se plati, kao isvakom umetniku). Ali najbitnije je to da se murali (grafiti) crtaju iskljucivo u podzemnim prolazima (pothodnici) i hodnicima metroa.
  • VladaN

    17.10.2017 11:15
    @VladaN
    Svi smo mi, i Vi i ja podavno u tom Paklu, paklu netrpeljivosti, etničke (samo)izolacije, Paklu nehumanog društva gde se ne poštuje ništa tuđe, ni poreklo, ni vera ni tradicija. I nema veze Adolf sa tim. U taj Pakao su nas uveli političari od Miloševića i bande sve sa "inostranim" Karadžićima, Plavšićkama, Krajišnicima, nekim nebitnim likovima iz raznoraznih tzv. Krajina i sličnih naseobina bez budućnosti. Zid koji sam pomenu je nažalost podignut, makar virtuelno ali zbog svega što sam naveo ne bi me čudilo da se postavi i pravi. Pa to se već desilo u jednom gradu u užoj Srbiji. Sve što sam napisao u prethodnom komentaru nije ništa ni lično ni nacionalno. Ko razume nema šta da se ljuti ili oseti povređenim. Moji druagri koji su "zeme" su čestiti ljudi koji misle isto kao i ja. Nažalost sada imamo reprizu Miloševića i Koštunice kojima se pomenuti gospodin Dodik koji je tipičan primer bahatog srbijanskog političara i oprimer lošeg čoveka kada se uhvatio u kolo sa vastordršcima u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti