Spojeni lukovi na Žeželjevom mostu

Dva luka Žeželjevog mosta, spojena su danas posle osamnaest godina.
Spojeni lukovi na Žeželjevom mostu
Foto: 021.rs
Lukovi su postavljeni na centralni rečni stub, manji je dugačak 177 metara, a raspon drugog luka je 219 metara.
 
Pešaci će od sredine novembra moći da prošetaju mostom, a železnički saobraćaj trebalo bi da bude pušten u januaru 2018. godine, ranije je najavilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanija Azvi koja gradi most.
 
Novi Žeželjev most je replika starog, izgrađenog 1961. godine po projektu arhitekte Branka Žeželja. Taj most je srušen u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.
  • Ribolovac

    24.10.2017 07:43
    Punoletnik
    Još malo pa da ga ženimo
  • :)

    24.10.2017 07:29
    @Lemi
    Ти ли си онај друг Lemi од летос, што изјави да се касни, јер је водостај нагло порастао те изненадио Извођача у навлачењу?
    (Оно, таман све припреме за навлачење, а водостај их “изненади”, па ‘ајд’ све из почетка и тако .... годинама :)))


  • gari

    23.10.2017 18:07
    @Dipl. Inž.
    Ne bih sporio da je čelik jači materijal od betona, ali Žeželjev most je dokazao šta je sve mogao da izdrži, a ovaj čelični bi u takvom scenario pao iz prve. Toliko o čvrstini. Ali to ne govori da je beton bolji materijal, nego da Vam baš i nije odgovarajuće poređenje, jer ova dva mosta očigledno imaju različitu konstrukciju. Recimo, lukovi starog mosta su bili puni, a lukovi ovog novog su pretpostavljam šuplji, a ne od punog čelika. Ono zvuči kao kada bismo rekli "kila eksera je teža od kile perja".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti