Žeželjev most još nije otvoren za pešake

Žeželjev most trebalo bi da bude otvoren za pešake sredinom novembra.
Lukovi mosta sa sremske i bačke strane spojeni su prošle nedelje, odnosno samo su navučeni na stub na sredini Dunava, a tek narednih dana će uslediti njegovo konačno spajanje.
 
Ipak, pojedini mediji su objavili da je most otvoren za pešake, što nije tačno.
 
Most još uvek nije bezbedan za prelaz, te se građani savetuju da ne pokušavaju da prelaze sa jedne na drugu stranu grada, čak i ako uspeju da preskoče ogradu gradilišta i nekako se popnu na konstrukciju. Takođe, radnici su na gradilištu i trebalo bi da spreče svakog kome takva ideja padne na pamet.
 
Železnički saobraćaj trebalo bi da bude u funkciji eventualno na proleće, kad se očekuje da će most biti u punoj funkciji, poručio je pokrajinski premijer Igor Mirović. On je, u društvu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija, obišao radove na Žeželjevom mostu i svi zajedno su simbolično prošetali njegovom dužinom.
 
To, međutim, ne znači da je most otvoren za pešake.
  • prof.

    23.10.2017 18:23
    @Nenad
    "Ovo je (još uvek) vrhunsko inženjersko i arhitektonsko delo. "

    ??? Salite se zar ne ?
  • av

    23.10.2017 17:02
    av
    dakle juce nasmejani i srecni naprednjaci otvorili mosst koji nece skoro biti most...koja je ovo po redu glupost
  • dobrotvorka

    23.10.2017 16:55
    PUNOLETSTVO
    Mosta ćemo proslaviti, kada ga ova korozija što se vidi na slikama, dokrajči. E onda će biti otvoren za pešake al da dođu u što većem broju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.