Otvoren Konkurs za godišnje nagrade Zavoda za kulturu Vojvodine

Zavod za kulturu Vojvodine raspisao je Konkurs za dodelu četiri godišnje nagrade za stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti i unapređivanju kulturnog života.
Zavod za kulturu Vojvodine dodeljuje sledeće nagrade: 
 
1. Iskre kulture – dodeljuje se za savremeno stvaralaštvo mladom autoru/autorki do 35 godina;
2. Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost, dodeljuje se pojedincu u oblasti očuvanja i razvijanja višejezičnosti i kulturne baštine nacionalnih zajednica koje tradicionalno žive u Vojvodini i doprinose međusobnom uvažavanju i upoznavanju različitih jezika, kultura u Vojvodini.
3. Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa, dodaljuje se za doprinos pojedincu u istraživanju, zaštiti i korišćenju duhovne i materijalne kulturne baštine u AP Vojvodini.
4. Medalja kulture za životno delo, tj. za ukupno stvaralaštvo/rad, dodeljuje se pojedincu za dugogodišnje kontinuirano umetničko stvaralaštvo, koje je obeležilo vreme u kom je nastajalo, predstavljajući trajno kulturno dobro AP Vojvodine.
 
Nagrada se sastoji od umetničkog predmeta i novčanog iznosa.
 
Konkurs je otvoren do 3. novembra.  
 
Zavod za kulturu Vojvodine moli predlagače da obrazložene i dokumentovane predloge za neku od pomenutih nagrada, kao i uredno popunjen Prijavni list dostave na adresu: Zavod za kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2, 21000 Novi Sad, s naznakom: "Za godišnje nagrade Zavoda za kulturu Vojvodine".
 
Prijavni list za konkurs za dodelu Godišnjih nagrada Zavoda za kulturu Vojvodine može se preuzeti na internet stranici Zavoda za kulturu Vojvodine www.zkv.rs .
 
Više informacija može se dobiti na brojeve telefona 021/4754 - 128, 021/4754 - 148 i imejl adresu: office@zkv.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti