Sindikat nezadovoljan postupkom biranja partnera za "Stan"

Samostalni i Nezavisni sidnikat u JKP "Stan" su saopštili da nisu bili uključeni u proces sprovođenja odluke o javno-privatnom partnerstvu u ovom preduzeću.
Sindikat nezadovoljan postupkom biranja partnera za "Stan"
Foto: 021.rs

Oni su naveli da su imali pravo da učestvuju u ovom procesu na osnovu Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti, kao i zaključka u postupku mirnog rešavanja radnog spora od 3. februara, na koji je saglasnost dao Grad.

Prema stavu oba sindikata njihovim isključivanjem iz procesa ugroženo je pravo zaposlenih da budu upoznati o sudbini preduzeća, a podsećaju da su radnici svojim potraživanjima za neisplaćene plate drugi poverilac po visini duga, posle Komercijalne banke. Sindikati navode i da su više puta gradonačelniku i Gradskom veću slali dopise gde su im argumentovano ukazivali na manjkavosti usvojenog projekta javno-privatnog partnerstva, ali da odgovora nije bilo.

"Zaposleni imaju utisak da su predmet svesne prevare jer je u pogledu njihovih prava jedno predviđeno u predlogu projekta koji je dobio pozitivno mišljenje od Republičke komisije za javno privatna partnerstva, a kasnije usvojen od strane Skupštine grada, a sasvim drugo u samoj konkursnoj dokumentaciji. Naime, zaposleni nemaju nikave garancije da će se poštovati visina otpremnine koja je predviđena kolektivnim ugovorom, već je ostavljena mogućnost da se isplati manji iznos", navode sindikati.

Podsetimo da je početkom oktobra raspisan međunarodni oglas kojim se traži privatni partner za "Stan" kako bi se ovo preduzeće spasilo od stečaja.

  • SPO

    24.10.2017 12:04
    Siki
    Siki ti si nas dupeljub, za tebe nista nije sveto kao odbrana nas od njih.Svaka ti cast ti ces biti sledeci direktor naseg komunalnog preduzeca, za to ti ne treba pameti koju ocito ..as i samo treba da slusas i radis ono sto ti mi kazemo samo ih tuci ratnice nas.
  • Sale NS

    24.10.2017 09:20
    @Stevica...
    Pozdravljam Stevicu i njegov komentar. Odavno nisam pročitao nešto ovako duhovito.

    Dodajem samo da je pravo čudo kako JKP STAN uopšte i postoji kada SVI osim nadležnih znaju kakva je bagra godinama vodila to važno gradsko preduzeče i šta su sve radili (i još uvek rade). ČEstiti ljudi će na ulicu a lopine se nafatirale i "šab me gabri".
  • Cistac metlom

    23.10.2017 19:00
    @siki
    Pusti ti Sikii te demagogije! Sindikat ukazuje na problem!U pitanju je 220 porodica! Sto se tice Milisa Vucevica njega z...le njemu je dobro!bBice sve to reseno preko poreskih obaveznika kao sto je Maja Gojkovic sve nas....zbog aut stanice i Devica! To sad vise niko i ne spominje!Tako i ova prica sa Litvancima je cista prevara! U Bosni se vodi sudski zbog zbog pronevere,utaje poreza i 700 radnika koji su ostali na ulici,sve ti neki sjajni Litvanci!Svu tu predstavu placacemo Mi,gradjani Novog Sada! Eto ,pisace 021 i za tu cirkusku postavu koju polukvalifikovani pajaci vode!! Toliko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti