Knjižara BoBo i Srpsko narodno pozorište poklanjaju ulaznice za predstave

Kupovinom u knjižari BoBo, idete na predstavu sa repertoara Srpskog narodnog pozorišta.

Kupovinom u iznosu od 1.000 dinara dobijate na poklon dve ulaznice za predstavu po vašem izboru.

Knjižara BoBo nalazi se u Ulici Svetozara Miletića 45. Više o njenoj bogatoj ponudi možete saznati na sajtu knjižare BoBo, a sve iz raznolikog asortimana možete naručiti preko interneta.

Jedna od predstava za koju se dobijaju poklon ulaznice je drama "Čas Anatomije", koja će biti izvedena 6. novembra od 19:30 časova na sceni "Pera Dobrinović".

U pitanju je autorski projekat Andraša Urbana, rađen po motivima dela Danila Kiša. Za ovu predstavu se može reći da je oblik scenskog eseja, vid predavanja – performansa sa songovima različitih muzičkih stilova, samo povremeno obogaćen simbolički efektnim urbanovskim prizorima. Predstava je čas, lekcija iz istorije društveno-političkih represija, progona umetnika i cenzure, pakla totalitarizma i nametanja ideološkog optimizma.

Igraju: Radoje Čupić, Jugoslav Krajnov, Marija Medenica, Sanja Ristić Krajnov, Igor Pavlović, Višnja Obradović, Nenad Pećinar, Draginja Voganjac, Alisa Lacko, Milica Grujičić.

Pored ove predstave, na poklon su i ulaznice za:
 
Opera "Travijata" Đuzepa Verdija, 14. novembra od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević". U pitanju je opera u četiri čina, po libretu Frančeska M. Pjavea, a prema romanu Dama s kamelijama Aleksandra Dime Sina.

Operu je, na osnovu režije Mladena Sabljića, obnovio Voja Soldatović, dirigovaće maestro Aleksandar Kojić, a operu izvode solisti SNP-a: Danijela Jovanović kao Violeta Valeri, Jelena Končar kao Flora, Aleksandar Saša Petrović kao Alfred Žermon, Željko R. Andrić kao Žorž Žermon, Igor Ksionžik kao Gaston...

Balet "Don Kihot", 15. novembra od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević".

Dirigent je maestro Mikica Jevtić. Učestvuju: solisti i ansambl Baleta, Orkestar Opere SNP-a, učenici Baletske škole iz Novog Sada i statisti. Velika dela svetske literature ne privlače samo slikare i muzičare nego i baletske umetnike – koreografe. "Vitez tužnog lica", njegov verni Sančo Pansa i lepa Dulsineja bili su, i biće, veoma inspirativni za svakog igrača i koreografa.

Minkusova i Petipaova verzija, nastala u drugoj polovini 19. veka, ostala je da živi jer se smatra da je radnja baleta Don Kihot jasna i celovita, umetnička sredstva izražajna, a likovi se nalaze u osmišljenim situacijama.

Ova baletska fantazija je priča o ljubavi između lepe Kitri i siromašnog i šarmantnog mladića Basila. Kitrin otac smatra da Basil nije dobra prilika za njegovu Kitri – idealan je prosac bogati Gamaš. Na trgu u španskom gradiću je zabava, segedilju plešu vatrena Mercedes i čuveni toreador Espada i pridružuju im se meštani, Don Kihot i Sančo Pansa. Mali skandal pruža priliku Basilu i Kitri da pobegnu...

Drama "Večiti Mladoženja"18. novembra od 19:30 časova na sceni "Pera Dobrinović".

Ovaj pozorišni komad je rađen po motivima istoimenog romana Jakova Ignjatovića, a korišćene su dramatizacije Fiškal galantom Petra Grujičića i Večiti mladoženja Petra S. Petrovića Pecije, zanimljivog je podnaslova The Legend of Bachelor Shamika Kiric.
 
U osnovi, to je gastarbajterska poema o familiji Kirić koja živi u Teksasu osamdesetih godina - o prvoj generaciji koja je sticala, drugoj koja nasleđuje ali ne nastavlja istim putem i na isti način. Adaptaciju i režiju potpisuje Darijan Mihajlović, dramaturg je Petar Grujičić, scenografiju je uradila Marija Kalabić, kostime je kreirala Ivana Vasić, kompozitor je gost iz Nemačke Sir Henry, koreograf Ista Stepanov, za scenske borbe je zadužen Dejan Karlečik, a asistent reditelja je Nikola Končarević.
 
U ulogama se pojavljuju: Marko Savić kao Šamika Kirić, večiti mladoženja, Milovan Filipović kao Pera Kirić, Novak Bilbija kao Sofra Kirić, bogati trgovac, Gordana Đurđević Dimić kao Soka Kirić, Sofrina žena, Lena Bogdanović kao Katica Kirić, Dušan Jakišić kao Čamča, Miroslav Fabri kao Polaček, Jovana Stipić kao Lujza Polaček, Aleksandra Pleskonjić Ilić kao Misiz Polaček Krauz, Zoran Bogdanov kao Judžin Polaček i Pop, Lidija Stevanović kao Sokolovićka, Milica Grujičić kao Juca Sokolović, Tijana Maksimović kao Krečarka, Mia Simonović kao Anica, Krečarkina kćerka, Mihajlo Pleskonjić kao Nestor Profit, Dragan Kojić kao Kapetan, Pepi i Advokat i Daniel Jovančević kao Mile.

Ceo repertoar Srpskog narodnog pozorišta možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti