Veterničani se bune zbog šlepera u ulici: Pucaju nam kuće

Meštani Ulice kralja Petra I u Veterniku već godinama imaju problema sa vozilima koji konstantno prolaze ulicom, a najveći problem im prave kamioni teži od pet tona.
Veterničani se bune zbog šlepera u ulici: Pucaju nam kuće
Foto: Pixabay
Kako piše "Dnevnik", šleperi prolaskom kroz ovu ulicu skraćuju tranzitni pravac te povezuju Futog sa Sajlovom preko Veternika. 
 
Osim činjenice da vozači ne poštuju propisanu brzinu te voze brže od dozvoljenog, ta ulica jedva da ima pešački prelaz, uzana je, tik uz nju je dečje igralište, a u blizini je i škola, pa deca i stariji žitelji svakodnevno moraju da se bore s vozilima da bi bezbedno prešli put.
 
Građani su nekoliko puta potpisivali peticije kako bi se regulisao saobraćaj u ulici, mesna zajednica je apele meštana upućivala Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, kao i Gradskoj upravi za građevinsko zemljište. Međutim, po rečima predsednika MZ Veternik Nedeljka Klisurića, odgovori su uvek bili ustaljeni i bez rešenja na vidiku.
 
"Razočaran sam, dobio sam negativan odgovor s nelogičnim obrazloženjem. Tražili smo da se zabrani saobraćaj vozila teža od pet tona i da se stave usporivači brzine, kao i to da se brzina ograniči. Ulica Kralja Petra I je postala tranzit, a nama je to kao centar. Veći deo saobraćaja iz Bačke Palanke je usmeren ovde jer oni skraćuju put tranzita nekoliko kilometara i tako stvaraju veliki rizik, ugrožavaju saobraćaj, infrastrukturu, decu. Objašnjenje koje smo dobili je da taj putni pravac povezuje dva regionalna puta, odnosno put prvog B reda 12 Bačka Palanka – Novi Sad, s putem drugog A reda Novi Sad – Rumenka", izjavio je Klisurić za "Dnevnik".
 
Jedna od meštanki kaže da je "peticija kulturan, tih i vrlo neuspešan način da se nešto uradi".
 
"Nama se noću tresu kuće, a nekim komšijama su i popucale", ukazuje ona.
 
U Upravi za saobraćaj i puteve poručuju da "u Veterniku trenutno ne postoji saobraćajnica kojom bi mogao da bude vođen teretni saobraćaj". Kada je u pitanju usporavanje saobraćaje, navode da je u planu izrada projektne dokumentacije za celo naselje.
 
Veterničani i mesna zajednica su jasni u svojim zahtevima – žele da se na tom putu zabrani saobraćaj za kamione teže od pet tona, kao i da se postave usporivači brzine, poput ležećih policajaca, što je urađeno u Ulici Donje Sajlovo koje se povezuje s Ulicom Kralja Petra I.
  • 4 generacija u NS

    06.11.2017 20:19
    Bla bla 03.11.2017 • 20:55
    Veternik
    To sto mi u Veterniku imamo kuce od cetiri sprata a dosli smo samo sa kesama pokazuje koliko smo sposobniji od vas "starosedeoca" koji sedite u svojim memljivim stanovima koje ste nasledili od baba i deda Austrijskih konjusara :) bez kompleksiranja molicu veliki VOJVODZANI ;)

    Priznajem da nisam sposoban, jer su moji preci gradili tako što su prvo izvadili građevinsku dozvolu,koju su platili, pa onda zidali.Za razliku od vas koji ste prvo napravili pa vam bilo skupo 100 evra za legal'zac'ju.Mozete imati veće kuće i skuplja kola od mene, ali ja sam u mojoj kući četvrta generacija, imam prabakinu diplomu iz 1917e dok vi imate kupljenu iz 2017e. Boli vas što nemate ni obrazovanje ni manire pa znate samo s sumnjivim novcem da se razmećete. Primili smo vas kao braću i sestre, a ponašate se prema nama kao maćeha prema pepeljugi.
  • milena

    06.11.2017 09:03
    problem u Petrovaradinu
    U Preradovićevoj i Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu je strašno. Dobro je da kuće i zgrade izdrže i 10 godina a da se ne sruše. Zašto je tako, lokalni preplaćeni političari uopšte ne brinu. Oni verovatno planiraju selidbu zajedno sa onima koji su ih doveli i ustoličili na vlasti. tačno je da je u nekon delu noći obustavljen saobraćaj teških motornih vozila ali čim ujutro krene teški saobraćaj svima u ove dve ulice nastupa pakao. Možda treba da naplatimo prolaz ovim vozilima i izgradimo obilaznicu ali bez učešća vlasti u ovom projektu jer nema tih para koje vlastodršci sa sve mlađim partijskim sponzorušama napumpanih usta i grudi neće potrošiti odnosno uništiti.
  • Biljana

    05.11.2017 16:31
    Vecina komentatora
    ...ni ne zna koja je to ulica. Nekada se zvala Novosadska. A nasa porodicna kuca se nalazi bas u toj ulici, zapravo na cosku te i jos jedne..i to 46 godina. Moja vrsnjakinja! Ne znam ko je u mestu na vlasti ali se slazem sa bilo kakvim predlogom koji bi saobracaj usporio. Brzina kojom vozila prolaze je kazneno delo u 80% slucajeva. Na nekim delovima kolovoz je ulegnut, kad sleper projuri zadnji deo odskoci, napravi buku i nesto slicno zemljotresu. Spavanje? Samo sa Tritico 0,75 mg!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti