Opomena pred otkaz za radnicu Gerontološkog centra koja nastavlja štrajk glađu

Radnica Gerontološkog centra u Novom Sadu Zorka Savić, koja već 18 dana štrajkuje glađu u prostorijama Kluba penzionera na Limanu II, dobila je danas opomenu pred otkaz i premeštaj u drugi klub, već od ponedeljka.
Opomena pred otkaz za radnicu Gerontološkog centra koja nastavlja štrajk glađu
Foto: 021.rs
Ovo je epilog disciplinskog postupka koji je vođen protiv nje, a na osnovu prijave jednog od korisnika Kluba da se prema njemu ponašala nedolično. Uprkos tome što je postupak završen i Savićeva može da se vrati na posao - ona nastavlja štrajk glađu.
 
Savićeva negira ove optužbe korisnika i tvrdi da se radi o odmazdi i kazni zato što godinama ukazuje na nezakonitosti u Gerontološkom centru. Tvrdi da je situacija, štaviše, suprotna - korisnik se prema njoj ponašao bahato i to zato što ga je na to, dodaje Savićeva, naterala njena rukovoditeljka u Centru, Vesna Matić.
 
Ustanova je zbog prijave korisnika otpočela disciplinski postupak, te ju je suspendovala s radnog mesta domaćice Kluba penzionera do okončanja postupka. Tako nalaže i zakon, kažu u ustanovi. Savićeva je odmah nakon suspenzije otpočela štrajk, a u prostorijama kluba leži u krevetu, vidno lošeg stanja. Odbija preglede hitne pomoći.
 
Gerontološki centar je nakon uzimanja izjava od svih svedoka i sastanka sa savetom korisnika kluba zaključio je da Savićeva nije ni na jedan način dokazala svoje tvrdnje. U rešenju okončanja disciplinskog postupka stoji da postoje dokazi da je Savićeva nekoliko puta kasnila na posao i to po nekoliko sati, bez obrazloženja, kao i da je imala grube propuste u radu i vređala penzionere u klubu, što je zabranjeno aktima ustanove. 
 
Ustanova je u rešenju navela da postoji dovoljno elemenata da se Zorki Savić da otkaz, ali su primenjene olakšavajuće okolnosti jer je njen muž nezaposlen, te bi njena porodica bila značajno materijalno ugrožena.
 
Nedavno je direktorka ustanove Slavica Škrbić poručila da je ceo štrajk glađu Savićeve manipulacija javnošću, o čemu detaljnije možete da pročitate OVDE.
 
Savićeva je u razgovoru za 021 rekla da godinama ukazuje na nezakonito korišćenje pet državnih stanova koji su dati na raspolaganje Gerontološkom centru. Da se ovo zaista dešava delimično je zaključio i Državni revizor, o čemu možete da čitate OVDE.
  • Eleonora

    06.11.2017 13:09
    Staracki dom
    Z.Savic je u pravu ali nema ko da je podrzi.Ne zadovoljni i korisnici i radnici tj negovateljice.Sa nocnim radom plata 25000 dinara.Dom kosta do 55000 dinara,plus lekovi i pelene.
  • /

    04.11.2017 16:50
    /
    pa sad, jel tema zorka ili zloupotreba imovine nemocnih

    pre neki dan nisu imali pratnju do ambulante za sticenicu doma koji kosta izmedju 48.000 i 52.000 mesecno
    za tu cenu nemaju obezbedjene lekove i pelene

    cenovnik je ovde
    http://www.gerontns.co.rs/pdf/ostalo/cenovnik.pdf
  • Veronika

    04.11.2017 14:33
    Kao maceha
    Vec se decenijama u starackim domovima niko ne brine za starce, a medju zaposlenima ima i onih koji ih fizicki zlostavljaju. Nepokretnima cesto ne daju ni vode, a hrana je, sa izuzetkom Oaze, ocajna. U Palanci sam videla starce koji su bili bez razloga vezani za krevet. Videla sam kada je pokretna starica pala i kad je medicinski brat, pod izgovorom da baka "folira" odbio da joj pomogne. Bakica je slomila kljucnu kost i kad se vratila iz bolnice, kad su je vezali za krevet, odbila je da jede,posto je htela da umre. U futogu su starci molili za vodu, ali je sestra odgovarala" kasnije". Bilo bi vreme da se napravi reda po domovima. Ljudi tamo za hranu sobu koju dele, nekada dele sa sest i vise osoba, placaju 300e!
    Gospodja Savic se nekom zamerila u upravi, zato hoce da je se rese, posto nikome u tim ustanovama ne reaguju ni na mnogo, mnogo gore stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti