FOTO: Građani čistili strminu ispod Petrovaradinske tvrđave

Građani i udruženja okupljeni u "Eko Urban Front" očistili su deo strmine ispod Petrovaradinske tvrđave.
Građani su se organizovali kako bi uklonili veliku količinu bačenih flaša, kesa i drugog otpada. Oni koji su bili obučeni za to, spustili su se konopcima niz zidine Tvrđave. Već u prvoj akciji sakupljeno je oko 80 džakova smeća. 
 

Foto: Eko Urban Front
 
"Baciš pogled na Novi Sad, a onda pogledaš dole i vidiš gomilu otpada. Razumemo da javne službe ne mogu da priđu tom prostoru, pa smo se organizovali da sakupimo smeće na tom delu Tvrđave. Tokom jučerašnjeg dana nismo mogli sve da sklonimo, pa planiramo nove akcije u zavisnosti od vremena", kažu u Eko Urban Frontu za 021.rs.
 
 
 Foto: Eko Urban Front
 
U akciji su učestvovali roditelji okupljeni u udruženje "Zeleni maslačak", UGRIP, Alpinistički odsek Novog Sada, Planinarsko rekreativna sekcija FTN-a. 
 
Podsetimo i na to da je više udruženja, koja su učestvovala i u akciji čišćenja terena ispod Tvrđave, ukazala i na problem neodržavanja gradskih plaža. Kako su naveli, Oficirac, Bećarac, Ribarsko ostrvo, Šodroš, pretvorili su se u deponije. Više o tome OVDE.
  • Slobodan

    07.11.2017 08:29
    Svaka cast
    Svaka cast ucesnicima i hvala im jer su svima nama ocistili taj deo tvrdjave. Pa eto mozda sada gradske sluzbe koje nisu znale kako da pridju tom delu ukradu ideju kako bi ipak ubuduce mogle to da izvedu.
  • Неба

    06.11.2017 13:17
    ...
    И једна јако битна ствар. На тврђави не постоје канте за одлагање отпада. Том проблематиком треба град да се позабави. Свакак част екипи УГРИП-а која не престаје са радом да би се тврђави вратио стари сјај. Наравно и осталим другарима који нам срдачно помажу у акцијама.
  • Bro

    06.11.2017 12:30
    Kakav covek mozes biti...
    Setas se tvrdjavom i kad popijes vodu/sok bacis ambalazu dole prema Dunavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti