Pozorište mladih mora da vrati otpuštenog glumca na posao

Pozorište mladih sudskom presudom obavezno je da glumca tog pozorišta Ervina Hadžimurtezića vrati na posao, saznaje 021.
Pozorište mladih mora da vrati otpuštenog glumca na posao
Foto: 021.rs
Apelacioni sud je nakon dve godine suđenja potvrdio presudu, te više ne postoji mogućnost žalbi i glumac u narednih osam dana mora da se vrati na posao. Pozorište mladih dužno je da mu popuni radnu knjižicu, uplati sudske troškove i sve prethodne plate za dve godine, potvrđeno je za 021 u sudu.
 
Hadžimurtezić nije želeo za naš portal da komentariše presudu, dok upravnica pozorišta Emilija Mrdaković koja je glumcu uručila otkaz, kaže da će ta ustanova ispoštovati presudu. "Uprkos tome sto i danas stojimo iza stava i razloga koje smo izneli prilikom raskidanja radnog odnosa sa tužiteljem, Pozorište mladih će u celosti ispoštovati presudu Apelacionog suda koju, u skladu sa zakonom, ne možemo komentarisati", navela je ona za 021.rs.
 
Ervin Hadžimurtezić je dobio otkaz pre tačno dve godine, dok je bio na bolovanju, a da ga niko o tome nije obavestio. Njemu je prethodno uručeno upozorenje o otkazu zbog kršenja Zakona o radu i radnih obaveza u pozorištu, koje glumac navodno nije ispunjavao.
 
Tada je naveo i da je pozadina cele priče politička, odnosno da se sa njim obračunava zapravo vrh novosadskog SPO (danas Pokret obnove kraljevine Srbije) koji je oterao bivšu upravnicu, a koju je on javno podržavao.
  • em

    10.11.2017 14:22
    @pandora
    Ervin nije neradnik. Upoznao sam ga kada nije bio "poznat", vrlo je vredan... A to da su ga izbacili zbog politike, verujem da je istina, jer ne drzi jezik za zubima kao vecina naseg nebeskog naroda...
  • Brana

    10.11.2017 14:07
    Bravo
    Bravo za Emira.
  • Zivan

    10.11.2017 11:38
    Emir je dobar glumac, pa će i pozorišni ansambl dobiti na kvalitetu. Očekuje se i da osnivač Pozortišta mladih smeni upravnicu koja krši radna prava zaposlenih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti