Kružni tok sa fontanom uskoro pored Spensa

Kružni tok sa fontanom trebalo bi u bliskoj budućnosti da bude izgrađen u neposrednoj blizini Spensa, tačnije na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice, saznaje 021.
Kružni tok sa fontanom uskoro pored Spensa
Foto: 021.rs

Ovo će biti prva kružna raskrsnica u Novom Sadu sa fontanom, a da li će imati muzičke i svetleće elemente, kao poznata fontana na Slaviji u Beogradu, biće poznato nakon što firma koja dobije posao projektuje njen budući izgled.

Prema konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, sam centar kružne raskrsnice neće biti klasičan krug, već će imati oblik lista. 

Projektantska kuća koja će dobiti posao će istovremeno napraviti i projekat saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže i javne rasvete u ovom delu Novog Sada.

Tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije otvoren je do 11. decembra.



O projektu kružnog toka na Limanu II govori se već nekoliko godina, a lokalni urbanisti su predložili da se gradnjom kružne, umesto klasične raskrsnice reši ukrštanje Bulevara cara Lazara i Fruškogorske pošto je procenjeno da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja.

Takođe, zbog gradnje obližnjeg tržnog centra "Promenada" i Naučno-tehnološkog parka očekuje se i gušći saobraćaj na ovoj lokaciji.

Komentari 102

  • pawlle

    18.11.2017 18:04
    ovaj predsednik ,premijer,majka,baba,tata,surak,zet,sogor,sukurdjel,kurdjel.......ima teske psihoze
  • Milojko

    16.11.2017 23:53
    NOVI SAD NA VODI
    Imacemo i to u NS i to na Limanu 4 jer je Galens gradjevinska firma kupila brodogradiliste , gde planiraju da grade veliki kompleks zgrada.
  • Nervirach

    16.11.2017 21:56
    Grundfod, kada se kej sredjivao? Mislim, jeste sredjivao ali nikad sredio. Mi smo bogata drzava da ima svaki lopina da se podmiri? I cemu ovo kada malo dalje ima semafor gde ce morati da se stane. Drugo, i da se ukljuci u kuzni tok moras usporiti ili stati tako da u cemu ce biti razlika od ovoga sada? Ah da, fontana sa Alija. Eh, limancani, krug 4 je zlo ovog grada. Vi ste tapsali na rusenje Grbavice i Detelinare. U Bloku su pravi ljudi, a vi ste cutali kada su vam tutnuli Dino park, muzicku skolu... Vas u jednoj zgradi ima koliko u jednoj ulici na Telepu. Pa gde ste? Jeste li ljudi ili beskicmenjaci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti