FOTO: Novi Sad daje 15 miliona dinara za novu novogodišnju rasvetu

Grad će ove godine izdvojiti skoro 15 miliona dinara sa PDV-om za kupovinu novogodišnje rasvete, što je u visini prošlogodišnje nabavke.
FOTO: Novi Sad daje 15 miliona dinara za novu novogodišnju rasvetu
Foto: 021.rs

Posao isporuke novih ukrasa na tenderu je dobila firma "Sombolektro" iz Sombora, čija je ponuda bila 29.000 dinara manja u odnosu na drugoplasiranu "Kompaniju Blagojević" iz Novog Sada. Ovaj tender je za razliku od prošlogodišnjih završen dosta pre početka praznika, jer se ranije dešavalo da to bude urađeno tek u decembru.

Ove godine Novi Sad će dobiti ukrase koji su najvećim delom italijanskog proizvođača "Ido Light", kako stoji u tenderskoj dokumentaciji. Konkretno nabavljene su dekoracije za stabla duž Bulevara oslobođenja, natpis 2018 za Gradsku kuću, 140 zvezda padalica, 3D drvo za Ulicu Modene i drugo. Više o tome šta je kupljeno možete pročitati OVDE.

Inače, već postojeća novogodišnja rasveta je postavljena i uključena, a radnici "Stana" svakodnevno kače preostale ukrase.

Dodajmo da trenutno kićenje grada i održavanje košta još 15 miliona dinara, što je otprilike ista cifra kao i prethodnih godina.

  • @Ab

    14.11.2017 10:56
    Mislim da se ne radi u ovom slucaju o sendvicima, nego o drugacijem misljenju. Sendvicarski komentari se, cak i vise nego sadrzajem, najvise raspoznaju gluposcu i jednostavnoscu i naucenim ponavljanim floskulama, sto tvoj komentar cini vise sndvicarskim nego onaj na koji odgovaras. Evo npr. meni je muka od jednih istih pateticnih botovskih komentara o bolesnima, deci, i ultimativnoj kombinaciji ta dva - bolesnoj deci. Jel mozemo mi koji nismo ni bolesni ni deca da ipak zivimo, ili da polezemo u kovcege i mi? Cinjenica je da ce bolesnih biti uvek i nema tih novaca koji ih sve mogu izleciti, a ako niste sposobni da se radujete zivotu, pa izmedju ostalog i novogodisnjim lampionima, na vas je zdravlje uludo potroseno. Idem sad da jedem jednu jako finu kiflu koju sam sama kupila, cisto da se zna da nije sendvic, i uopste me nece gristi savest sto jedem kiflu umesto da sam novce od kifle dala bolesnoj deci. Ako me razumete, u sta sumnjam.
  • Danijela

    14.11.2017 09:31
    Kad u oktobru pocne da sija cemu da se radujemo u decembru, ubijaju onaj praznicni duh, onu praznicnu atmosferu i euforiju, tako ce nam svejedno biti u decembru. Naravno o novcu da ne govorimo koliko se potrosi struje i da se taj novac sto ce se platiti struja za dva meseca mogao usmeriti na drugu stranu npr. paketici za decu.
  • Ab

    14.11.2017 09:29
    @baja ns
    Nisam znao da i vi sendvicari placate porez. Eto i ja ga placam i voleo bih da ga uloze u bolnice, skole zabavaista....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti