Suspendovano 47 radnika Pošte zbog blokade, u Novom Sadu sedam

Predsednik Sindikata zaposlenih u JP Pošte Srbije u Novom Sadu Ljubiša Simić, izjavio je za Insajder da je 47 radnika u Pošti suspendovano, zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu.
Suspendovano 47 radnika Pošte zbog blokade, u Novom Sadu sedam
Foto: 021
"Suspendovano je sedam radnika u Novom Sadu, među kojima sam i ja, a 40 u Beogradu. Dobili smo informaciju da će sutra biti još toliko", kaže Simić za Insajder.
 
Ova informacija je Insajderu potvrđena i u Samostalnom sindikatu poštanskih radnika Srbije.
 
V.d. direktorka Mira Petrović u izjavi za Insajder nije želela da potvrdi da li su radnici suspendovani, ali je rekla da će "u svakom slučaju svi koji su nezakonito blokirali rad Pošte biti sankcionisani".
 
Zaposleni u Pošti protestuju više od dve nedelje ispred distributivnih poštanskih centara, tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti. Pored toga, traže zabranu zapošljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima.
 
Zaposleni traže i razrešenje v.d direktorke Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrđivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima. 
 
Podsetimo, glavni odbor Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije saopštio je juče da će zaposleni u javnom preduzeću Pošta Srbije stupiti u štrajk 21. novembra, ako do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.
  • Semtex

    17.11.2017 16:58
    PTT
    Prva greška je što čim su pohapsili ove svi ostali nisu stupili u generalni strajk.Drugo i osnovno je činjenica da samo u Srbiji direktor ovakvog preduzeća može da bude osoba sa srednjom stručnom spremom,to nigde u svetu nema.Treće je da nakon svega navedenog imamo činjenice da živimo u Afričkom društvanom uređenju koje može da se menja samo vojnim pučem ili građanskim ratom što nam nažalost ne gine ako se ovako nastavi.Ovde ustav može da se promeni sa 20% ukupno izašlog glasačkog tela,gde o nečem sitnijem da pričamo.
  • Semtex

    17.11.2017 16:42
    @Joca
    Tutankamon mlađi,veliki pre(d)uzimač je otvorio novu službu pod imenom Royal...kraljevski,mora se...kakav qrac premijer,predsednik...
  • NS

    17.11.2017 16:07
    Juče mi poslaliu paket sa otkupninom iz okoline Smedereva a neki "insajder" je to načuo i jutros me čeka SMS da nekom tipu uplatim u 8h 1.200 dinara i dat je njegov mobilni koji ne može da prima pozive a može SMS. Znači tamo je situacija ozbljnija nego što se misli a imate moj post o tome kako kradu avio pisma a nisam jedini koji se žali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.