Bulevar despota Stefana produžava se ka Mornarici

Bulevar despota Stefana uskoro će biti produžen za nekoliko stotina metara, od ugla sa Balzakovom prema kasarni Mornarice.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za izvođača radova, a procenjena vrednost ovih radova je 41,9 miliona dinara.

Radovi neće obuhvatiti samo produženje Bulevara, nego i gradnju posebnog kraka dela Ulice 1.300 kaplara. Trenutno je na ovom prostoru neuređena zelena površina, koju građani koji žive u okolnim zgradama koriste za parkiranje.

Projektom je predviđen kolovoz širine 10 metara, kao i biciklistička i pešačka staza široke dva metra. Takođe, urediće se raskrsnica i kolovoz ka novom kraku Ulice 1.300 kaplara koji će biti širok 5,5 metara. Na ovom potezu će se sagraditi atmosferska kanalizacija i postaviti 14 stubova javne rasvete. Radovi će obuhvatiti i uređenje zelenih površina, uz obavezu da se zadrži postojećih 17 stabala, a planirana su i dodatna parking mesta.

Ulica 1.300 kaplara biće produžena oko 125 metara, a Bulevar despota Stefana oko 170 metara.

  • Nervirach

    20.11.2017 18:48
    Jos niste naucili da sendvicari uzimaju lokalne nadimke. Stari limanac je tipican bot tapsac.
  • jaPAja

    20.11.2017 08:46
    Dobro je da još može da se kucka...zna vlast da mi nizašta drugo i nismo pa rade šta im je volja! Evo četvrt veka kako su očevi i dede ovih napredno obučenih kradikala srušili prethodnu državu,devastirali sve čega su se domogli i sad sebi za starost i deci svojoj za budućnost divljaju po gradu! A mi možemo da kuckamo do mile volje...Na potezu od Studentskih domova do iza Adica i Kamenjara,sve je uradjeno nelegalno,na zabranjenoj zoni koja je imala ulogu odbrane grada od poplava ali oni to ne znaju!Naguraće tu zgrade,prateće sportske objekte sa sve cajkama koje su već na Ribarcu,koji se iz rekereativne zone pretvara u marinu sa čamcima i pitanje je dana kada će sve pod ključ tako da će ostali iz grada plaćati ulaz na sva ta mesta uz Dunav ili će se zabadava kupati na keju kod klonjarske cevčuge...PA GDE JE KOLEKTOR ZA PREĆIŠĆAVANJNE OTPADNIH VODA DA CELO ŠETALIŠTE OD IZLASKA SA CARA DUŠANA NA KEJ NE BADŽUGA NA KLONJARU? GDE JE KANALIZACIJA ZA POLA GRADA?GDE SU VAM ZELENE POVRŠINE PO GRADU KOJE STE OBEĆALI OBNOVITI? GDE VI VIDITE GRAD U OVOJ DŽUNGLI!? NEKAD SU LIMANI I NOVO NASELJE BILI PRIMER URBANOG STANOVANJA A DANAS JE TO JEDAN ZDUDAN MIŠ-MAŠ U KOJEM SE NITI STANUJE, NITI RADI...KO NIJE VIDEO DETROID NEKA IZGUGLA DA SE NE BI POSLE ISČUĐAVALI GDE JE I KAKO DOSPELO ONO ŠTO JE BILO NOVI SAD...
  • Liman State

    19.11.2017 18:08
    A gde će parkirati vozila stanari tog bloka zgrada koji ni sada nemaju gde da parkiraju i šta se dobija tim glupim produžetkom tog "Bulevara"??! Samo se pere novac ovde u NS-u!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti