Grad Novi Sad preuzima zgradu Radničkog

Gradska vlast blizu je konačnog dogovora sa upravom Novosadskog otvorenog univerziteta oko preuzimanja vlasništva nad zgradom izgorelog Radničkog univerziteta, saznaje 021.rs.
Grad Novi Sad preuzima zgradu Radničkog
Foto: 021.rs

Prema navodima našeg izvora, predlog Grada je da Novi Sad, koji već poseduje 10 odsto zgrade, preuzme ceo objekat, a da se NOU dodeli prostor na korišćenje u nekoj od nekretnina koje Grad poseduje. Prema informacijama 021.rs, NOU bi najverovatnije bio dat prostor koji od požara 2000. godine koriste u Radničkoj 20.

Direktor NOU-a Mirko Karakaš u izjavi za 021.rs nije mogao da potvrdi ovu informaciju, ali je naveo da se sa gradskom vlašću intenzivno pregovara i da očekuje da će javnost uskoro biti obaveštena o dogovoru. On je dodao i da očekuje da će se konačno rešiti pitanje zgrade Radničkog.

Podsetimo da je Radnički izgoreo 6. aprila 2000. godine i da je od sredstava osiguranja od milion tadašnjih maraka obavljeno čišćenje zgrade i sagrađene su protivpožarne stepenice. Nakon toga, Grad i NOU nisu nikako nalazili rešenje za obnovu, a lokalna vlast je za vreme gradonačelnice Maje Gojković donela odluku da se odrekne osnivačkih prava nad NOU, čime je ova ustanova postala samostalna.

Kasnije je Novi Sad postao vlasnik 10 odsto zgrade, kao vid konverzije duga lista Dnevnik prema Gradu, ali to nije ubrzalo donošenje odluke o obnovi zgrade. Uprava NOU je više puta najavljivala da je blizu dogovora sa privatnim partnerima oko sanacije zgrade, poslednji put početkom aprila 2016. godine, ali od tada se ništa novo nije čulo.

  • V

    23.01.2018 10:57
    SYMBOL budalastine kao i sramo
    Ostavite ovu zgrada kako je, neka je SYMBOL budalastine kao i sramota gradjanski skupstina itd.

    za postovanjom
    V
  • JJ

    20.11.2017 10:55
    Jos jedan tržni centar
    Obzirom da je Radnicki u blizini SPENSA, buduce PROMENADE a i MEKATOR je blizu , mislim da bi bilo najbolje da se od njega napravi JOS JEDAN TRŽNI CENTAR !!! kako bi novosadjani imali gde da potrose silne pare koje zarade u ovoj ZEMLJI ČUDA !!!
    Uzas , uzas uzas ....
  • komentator

    20.11.2017 09:55
    vrh predlog
    na vrh jarbol, pa zastavu, samo neka bude viši od beogradskog

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti