VIDEO: Ovako će izgledati kružni tok sa fontanom na Limanu

Na Jutjubu se pojavila video simulacija saobraćaja kod Spensa, na planiranom kružnom toku na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice.
VIDEO: Ovako će izgledati kružni tok sa fontanom na Limanu
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, radi se o simulaciji koja je urađena na osnovu idejnog rešenja buduće kružne raskrsnice, po projektu "MHM-Projekt" Novi Sad.

Od ove firme je idejno rešenje, kao i simulaciju saobraćaja naručila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u sklopu pripreme za izradu tehničke dokumentacije za gradnju kružnog toka sa fontanom.

Na ovoj simulaciji se vidi i fontana, ali to ne znači da će ona tako i izgledati, jer će tek biti projektovana na osnovu tendera koji upravo sprovodi UGZI i o kojem je 021.rs pisao pre nekoliko dana.

Podsetimo, novosadska vlast već nekoliko godina ima u planu da ugao Cara Lazara i Fruškogorske pretvori u kružni tok, a sada se saznalo da će u njegovom središtu biti fontana, pa će to biti prva takva raskrsnica u Novom Sadu.

  • Dragan

    30.11.2022 09:44
    Ty
    U sređenom gradu Stokholmu i osyalim skandinavskim gradovoma ne postoje kruž i tokovi,fontane su isključivo i parkićima jer služi za pešake,nemaju ni signalizaciju uslovnog skretanja.Jednostavnl lad je crveno crveno je za sve i nema trake za skretanje, nemaju parkinge oko zgrada.I naj srećniji narod u Evropi.
  • nije Mile veverica

    11.10.2022 11:23
    probao
    Jedna stvar je da li na toj lokaciji treba kružni tok.

    A sasvim druga je kada se tako nešto iskusi. Imao sam priliku voziti kroz ovako uređenu raskrsnicu. Utisak je dobar. Prvi put je bio šok jer su trake u jednom delu fizički odvojene i nemaš mesta za ispravljanje (prestrojavanje) u kružnom toku.
    Posle je bilo ok. Bitno je da znaškud si krenuo i iz koje trake se uključuješ. Što je nama i najteže.
  • Banderaš

    11.10.2022 11:21
    Čučavac
    Kazna za NEUKLJUČIVANJE migavca prilikom izlaska iz kružnog toka u Švajcarskoj je 100 CHF.
    U srbiji je kružni tok enigma za ogroman broj vozača,jer je njihovo znanje veoma skromno,a primitivizam ogroman. Drzava mora da edukuje građane i prisili ih da postupaju po pravilima,da shvate da je ulica javno dobro koje pripada svima i da ne mogu raditi sta žele.
    Prelaz na nove tehnologije je veoma brz u srbiji,zbog nepismenog stanovništva i deluje kao prelaz sa wc čučavca na wc najnovije
    svemirske geberit tehnologije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti