Položen kamen temeljac za novu zgradu RTV-a na Mišeluku

Polaganjem vremenske kapsule i kamena temeljca simbolično je obeležen početak izgradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku.
Kako je naveo direktor Miodrag Koprivica, nakon 18 godina od kako je stara zgrada srušena u NATO bombardovanju, gradi se novi, moderan objekat za RTV koja već 70 godina proizvodi radijski program, a skoro 50 televizijski i to na srpskom i na 13 manjinskih jezika.
 
Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, nova zgrada treba da bude završena polovinom 2019. godine. 
 
- Veliki je značaj RTV Vojvodina, ali značajan je i Žeželjev most koji ćemo uskoro u potpunosti da otvorimo, važna je i enciklopedistika Matice srpske u koju ćemo uložiti 150 miliona dinara, ali i novih 150 miliona u obnovu fasada u Novom Sadu jer to Evropska prestonica kulture zaslužuje - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
  • radiolokatori

    23.11.2017 17:19
    ko komentarise ko treba da plati gradnju po svoj logici onaj ko ju je i srusio bombama
  • imamo bar 3 objekta

    23.11.2017 17:16
    mozda zgrada mora tamo da bude zbog nekih razloga ali ako postoje prazne visoke zgrade kao Novkabel,. Radnicki univerzitet i Agrovojvodina koje su van upotrebe valja razmisliti da se nekako rese dva problema jednim udarcem, ako moze.
  • Darko

    23.11.2017 09:18
    Cini mi se da nisu stigli autobusi sa bezubim Novosadjanima na polaganje ovog kamena temeljca. Odkud to da se nisu spontano okupili??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti