VIDEO: Protest u Novom Sadu zbog presude Ratku Mladiću

Nekoliko desetina građana okupilo se večeras na Trgu slobode u znak protesta zbog izricanja doživotne kazne bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.
VIDEO: Protest u Novom Sadu zbog presude Ratku Mladiću
Foto: 021.rs
Okupljeni su raširili transparent "Doživotna presuda lažnog suda, za večnu legendu o časnom vojniku - Ratko Mladić". Tokom protesta pevali su nacionalističke pesme i uzvikivali parole protiv Haškog tribunala, Federacije BiH, Nato pakta i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
U jednom trenutku deo okupljenih počeo je da uzvikuje "Nož, žica, Srebrenica", ali su pojedinci iz grupe zaustavili to skandiranje.
 
Dok su prolazili pored prostorija Nezavisnog društva novinara Vojvodine izneli su uvrede na račun programskog direktora ovog udruženja Dinka Gruhonjića. Okupljeni su prošetali do kraja Zmaj Jovine ulice, a potom su se istom putanjom vratili na Trg slobode gde je protest okončan.
 
 
Protest i u Beogradu
 
Nekoliko desetina građana okupilo se i u Beogradu na protestu, javlja N1
 
Na tamošnjem protestu je rečeno kako su se građani okupili da pruže podršku politici Ratka Mladića, na osnovu koje je, po njihovim navodima, stvorena Republika Srpska. Okupljenima se obratio i predsednika pokreta Dveri Boško Obradović koji je poručio da je "presuda Haškog tribunala sramna" i da je "Mladić srpski heroj, a ne zločinac".
 
Podsetimo da je Haški tribunal osudio Ratka Mladića zbog zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata u Bosni i Hercegovini. Utvrđeno je da je Mladić kriv po deset tačaka optužnice, odnosno za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.
 
Sudsko veće na čelu sa sudijom Alfonsom Orijeom odlučilo je da Mladić nije kriv za genocid u šest opština u BiH. Više o presudi čitajte OVDE
 
O reakcijama u regionu na presudu možete da čitate OVDE.
  • Šone Odžaci

    27.11.2017 09:25
    Svako ima pravo
    Svako ima pravo da se buni ali ne verujem da bi ljudi sa drugačijim mišljenjem mogli ovako da izraze protest a da ne budu napadnuti od primitivaca i klerofašista.
  • Okupacija od 19/88

    26.11.2017 16:16
    aj svi nazad u svoje krajine, pa sbrstvujte tamo...
  • podbarčan

    26.11.2017 15:22
    Razlikujemo se i po pismenosti
    Za
    @srbin i
    @SRPSKA ATINA

    Kako bi bilo da se vas dvojica prvo opismenite (najpre gramatika) pa da onda ostavljate komentare?
    Dakle, PRVO pismenost a onda patriJotizam. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti