Poezija Aleksandre Dimitrijević i multimedijalna predstava danas u Radio kafeu

Promocija knjige "Zgarišta i pučine" Aleksandre Dimitrijević, uz izvođenje nadrealističke predstave "True colours", održaće se danas u Radio kafeu, u Miletićevoj 45.
Poezija Aleksandre Dimitrijević i multimedijalna predstava danas u Radio kafeu
Foto: 021.rs
Predstava "True colours" je multimedijalni projekat koji obuhvata prezentaciju radova umetnika u tri različita polja - muzici, poeziji i fotografiji. 
 
"Ideja je da se stvori jedinstven i celovit osećaj sinestezije. Svaki od umetnika uključenih u projekat bio je u prilici da pogleda materijal onog drugog i da u skladu sa emocijom koju oseti odabere sadržaj koji smatra odgovarajućim. Pojačavanjem frekvencije doživljaja sa više umetničkih medija pojačava se i utisak na publiku, a opet umetnici rade autentično u svojim oblastima stvaranja", navodi autorka projekta i zbirke pesama Aleksandra Dimitrijević i dodaje da je rezultat ovog projekta 10 videa koji će biti prikazani u Radio kafeu.  
 
Ovih 10 spotova je uključeno u predstavu za koju je scenario napisala Aleksandra, koristeći delove zbirke "Zgarišta i pučine", a koju je objavila knjižara Bo.Bo.
 
Cilj projekta da se poezija afirmiše kroz multimediju i da se kroz sinesteziju osobe sa nekom razvojnom poteškoćom uključe i dožive emociju koja stoji iza umetničkog dela. Kako objašnjava autorka projekta, ovo je zapravo 3D šetnja kroz knjigu poezije "Zgarišta i pučine" sa dubokom porukom.
 
U programu će još učestvovati i književnica Danijela Milanova Božičković i umetnica Milica Cicović.
 
Program će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti