Novosađanin i dalje čeka odluku Fonda od koje mu zavisi operacija u KCV

Republički fond za zdravstveno osiguranje još uvek nije odlučio da li će odobriti novac Kliničkom centru Vojvodine za prvu operaciju starijeg Novosađanina obolelog od teškog oblika hemofilije.
Novosađanin i dalje čeka odluku Fonda od koje mu zavisi operacija u KCV
Foto: 021.rs
Kako je 021 već pisao, Klinički centar Vojvodine zatražio je letos od Fonda novac za izvođenje veoma značajne operacije na levom kolenu kod pacijenta obolelog od retkog poremećaja zgrušavanja krvi.
 
Opravdanost ovog skupog zahvata potvrdila je južnobačka filijala RFZO, ali je postupak zaustavio predsednik Upravnog odbora RFZO Vanja Mandić, zatraživši mišljenje Republičke stručne komisije za hemofiliju. Potvrdan odgovor dali su i stručnjaci, a KCV je poručio da ima kadar i tehničke uslove za ovakvu operaciju. Sada se čeka krajnja odluka Upravnog odbora RFZO.
l
Kako za 021 kažu u RFZO, u pitanju je suma od 134.385.000 dinara. U Fondu ne preciziraju kad će biti održana naredna sednica UO.
 
Podsetimo, lečenje hemofiličara u Srbiji poslednjih godina je podignuto na skoro pa evropski nivo. Sve više sredstava izdvaja se za lečenje obolelih od ovog retkog poremećaja - iako su lekovi jako skupi, a operacije znače bolji kvalitet života za pacijente, koje očekuje i dugotrajan oporavak i fizikalna terapija. 
 
Detaljnije o ovoj priči čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Caca

    07.12.2017 08:49
    ?
    Je l' ja to dobro čitam- 134 miliona 385 hiljada!?
  • Nervirach

    06.12.2017 18:42
    Samo da podsetim na pizdarije oko zamena zdravstvenih knjizica i ko je direktorka ove filijale. Moram, kratko vam je secanje A i posto se niko ne buni, znaci da vam je dobr ili izbrisano pamcenje
  • Darinko

    06.12.2017 16:44
    A tamo....
    .... odeš privatno, sve gotovo za 20 min, od 500-1000e..... A ceo radni vek ti skidaju za PI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti