Preminuo čuveni slikar Milan Kešelj

Posle teške bolesti u četvrtak je u Novom Sadu u 69. godini preminuo naš poznati slikar Milan Kešelj.
Preminuo čuveni slikar Milan Kešelj
Foto: 021.rs

Kešelj je svetski poznat slikar, čija su dela još 1989. godine uvrštena u Enciklopediju svetske grafike.

Rođen je u Savinom Selu, a studirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, Académie Européenne des Arts France i California association of bay area artist.

Na domaćoj i svetskoj umetničkoj sceni prisutan je preko 40 godina. Za uspešan rad u razvijanju kulturne delatnosti i afirmaciju umetnosti 1989. godine mu je dodeljena Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije u Beogradu.

Dobitnik je velikog broja domaćih i čak pet vrednih međunarodnih priznanja, a radovi mu se čuvaju u muzejskim i privatnim kolekcijama u Evropi i SAD. Svoja dela izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama širom nekadašnje Jugoslavije, u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama gde je jedno vreme živeo.

Sahrana je u Savinom Selu u subotu 16. decembra u 13 časova.

  • Simo

    02.04.2018 19:20
    Da
    Dragi moj Zemo neznam jednostavno sta da kazem otkud da pocnem ni gde da zavrsim ,uvek je bilo lepo popricati sa tobom i uvek bi se rastali sa nekom salom da bi se lakse nastavilo dalje,drago mi je sto sam te poznavao jer uvek je lakse kad si u drustvu dobrih i nadasve postenih ljudi neka ti je laka zemlja !
  • PravdaNS

    19.12.2017 17:47
    Otisla je jedna Legenda!
    Dragi Keso, dragi prijatelju, pocivaj u miru i neka ti je vecna slava! Tvoja umetnost ce ziveti vecno.
  • Galerija "Dada"

    17.12.2017 17:41
    Ostao si nam u lepom sećanju, odmori se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti