Iz budžeta za projekat kružnog toka sa fontanom skoro četiri miliona dinara

Grad će za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka sa fontanom na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice dati skoro četiri miliona dinara.
Iz budžeta za projekat kružnog toka sa fontanom skoro četiri miliona dinara
Foto: 021.rs

Na tenderu Uprave za građevinsko zemljište za izradu projekta posao je pripao firmi "MHM-projekt" iz Novog Sada, koja je ponudu dostavila zajedno sa "Tangram projektom" iz Novog Sada i Zavodom za komunalnu hidrotehniku "Akva projekt" iz Subotice, koji su bili i jedini ponuđači.

Firma "MHM-projekat" se i ranije spominjala oko ovog posla, jer se na Jutjubu i pre tendera pojavila simulacija kružnog toga sa fontanom, koja je urađena po narudžbini baš ovog preduzeća.

 

Prema ugovoru, oni će sada imati rok od 150 dana da izrade projekat, na osnovu kojeg će kasnije lokalna uprava da napravi prvi kružni tok sa fontanom u Novom Sadu.

Podsetimo da se o kružnom toku na Limanu II govori nekoliko godina, a lokalni urbanisti su predložili da se gradnjom kružne raskrsnice, umesto klasične, reši ukrštanje Bulevara cara Lazara i Fruškogorske, pošto je procenjeno da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja. Takođe, zbog gradnje obližnjeg tržnog centra "Promenada" i Naučno-tehnološkog parka očekuje se i gušći saobraćaj na ovoj lokaciji.

Da će se u kružnom toku praviti i fontana javnosti je bilo nepoznato sve dok se nedavno nije pojavio tender za projektovanje.

  • Miloš

    18.12.2017 13:29
    liman
    Sve je ovo u redu, jedino mi je nelogično da se u Bul.Cara Lazara iz smera od DIF-a i Spensa ka Merkatoru prave dve trake koje ulaze u kružni tok, a ta desna se ponovo pripaja Bul.Cara Lazara?! Zašto onda nije u startu dve trake da ostaju u Bul.Cara Lazara, jedna ima odvajanje levo i ulazi u kružni tok i odatle se izlazi ka Fruškogorskoj ili se okreće i ponovo uključuje u Bul.Cara Lazara u suprotnom smeru. To mi je jedina zamerka.
  • Limanka

    18.12.2017 12:18
    @ ZABRINUTOM
    @NISAM INZINJER SAOBRACAJA

    Dobro ste primetili problem,uostalom kao i svaki normalan vozac,.I sadasnja raskrsnica bi mogla samo da se malo dotera ALI.........

    Posto je vec sve gotovo i dogovoreno!
    U planu je da se sruse tri stambene kuleod ,16 spratova sa desne strane i tako se lako dobije prostor za duple autobuse kada skrecu u Fruskogorsku!

    Sve se moze kada barata tudjim paramaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
  • Limanka

    18.12.2017 12:05
    FONTANE
    Dakle ovoj vlasti nista ne vredi govoriti,oni ce uraditi kako su namerili.
    Glupost je fontane praviti na ulicama gde ni covek ni ptica ne mogu u vrelim danima da dodju i bar malo se rashlade od sitnih kapi vode koje ce vetar raznositi.
    Imamo Limanski park bez drveca,klupe na suncu na 40 i vise stepeni,imacemo i fontane ,(Boze me sacuvaj samo ne da budu jos i pevajuce),bacanje jako vrednih para,dajte da se nabave aparati za mamografiju,lecite decu i stare.
    DRUSTVO KOJE VODI BRIGU O DECI STARIMA I ZIVOTINJAMA JE CIVILIZACIJSKI UREDJENO DRUSTVO.
    (Nama se :krov rusi a vi kupujete polilej????????????.Ljulja nam se TEMELJ a vi kupujete persijski tepih?????????)
    FONTANAMA je mesto medju ljudima i decom ,po parkovima ,trgovima a ne medju automobilima!!!!!
    jel neko PAMETAN razmislja o ovome????
    UZAS !!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti