Počele probe predstave "Ilustrovana enciklopedija nestajanja" u SNP-u

U Srpskom narodnom pozorištu danas je održana prva proba predstave "Ilustrovana enciklopedija nestajanja".
Prema tekstu Božidara Kneževića, za koji je dobio nagradu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2015. godinu, predstavu režira Zoltan Puškaš. Biće ovo druga režija Puškaša u SNP-u. Prva je bila 2013. godine kada je režirao predstavu "Neka se jave najbolji", koprodukciju SNP-a i SDUV-a.
 
Božidar Knežević je dobitnik preko 70 književnih nagrada. Radio je nekoliko veoma uspešnih adaptacija drama za Pozorište mladih, Srpsko narodno pozorište i Jugoslovensko dramsko pozorište.
 
"Ilustrovana enciklopedija nestajanja" nastaje kao koprodukcija SNP-a i Sterijinog pozorja, a glume: Jugoslav Krajnov, Sanja Ristić Krajnov, Mia Simonović, Marko Savković, Nabojša Savić, Jovana Balašević, Jelena Antonijević, Grigorije Jakišić, Nina Rukavina i Daniel Husta, glumac Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz.
 
Premijera je planirana za 20. februar, na Kamernoj sceni.
  • SASA

    29.12.2017 15:16
    Ja sam rekao da komentar vezan za cigaretu nema nikakve veze sa tekstom. Moj komentar vezan za kvalitet repertoara SNP-a ipak ima veze sa tekstom, valjda nova predstava na repertoru ima veze sa repertoarom.
  • gari

    29.12.2017 12:15
    @SASA covek je je rekao da cigarama tu nije mesto i sta sad, treba ga ispljuvati, kao nije u pravu, kakve veze to ima sa repertoarom leba ti
  • SASA

    28.12.2017 16:23
    Zar je u tekstu vezanom za početak rada na novoj predstavi najinteresantniji detalj jedna cigareta na fotografiji koja prati tekst? Očigledno je autor komentara veliki ljubitelj pozorišta. Meni je ipak interesantnije to što SNP na repertoaru ima veliki broj izvanrednih predstava, a gotovo svakog meseca imamo priliku da vidimo novu premijeru. Sve pohvale i SNP-u i sjajnim glumcima ovog pozorišta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti