Putnički vozovi od Novog Sada do Zrenjanina od jeseni

Radovan putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina trebalo bi da se uspostavi od 1. septembra 2018. godine.
Putnički vozovi od Novog Sada do Zrenjanina od jeseni
Foto: 021.rs
Putnika u vozovima iz Novog Sada za Zrenjanin, i obrnuto, nema već 12 godina, a od jeseni bi oni mogli da putuju novim ruskim dizel-motornim garniturama. 
 
Kako bi se dva najveća grada Bačke i Banata povezala kroz redovni putnički saobraćaj, potrebno je prethodno da se završi remont 113 kilometara pruge Pančevo - Orlovat - Novi Sad. Kako je ranije najavljeno, radovi bi trebalo da budu gotovi do 30. juna.
 
Ovo će značiti i bolje povezivanje Novog Sada sa Temišvarom, sa kojim deli titule Evropske prestonice kulture. A o tome koliko bi značilo železničko povezivanje Novog Sada i Zrenjanina, odnosno Temišvara, čitajte OVDE.
 
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nedavno je izjavila da će biti potpisan komercijalni ugovor za treću deonicu brze pruge Beograd - Budimpešta, između Novog Sada i Subotice.
  • Nikola

    10.01.2018 21:04
    @pedja
    Ovo što sto Vi postavili su putovanja sa jednim ili dva presedanja, a ne direktna linija.
  • /

    10.01.2018 16:54
    /
    pa zar necete biciklom do zrenjanina onom temisvarskom stazom?
  • moj komentar

    10.01.2018 07:29
    ako bude isao kao nekad okolonaokolo oko Titelskog brega j posao. Nekad se za Zr sinobusom islo 4 sata kojih 2,5 ili vise islo se malo napred pa nazad kao valcer.Treba i tako neka linija da postooji ali za šinobus ujedno i kao turistička jer je kraj veoma lep ..
    Podseca me na putovanje brodom po jugu iz Dubrovnika za Cavtat od skoro sat vremena i povratka busom za 5 minuta.
    Postoji li pruga precica NS ZR ?
    Živan je skroz u pravu. Meni je putovanje vozom za Zr još iz detinstva ostalo noćna mora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti