Gradnja nove crpne stanice prioritet "Vodovoda"

JKP "Vodovod i kanalizacija" će ovde godine uložiti stotine miliona dinara u gradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, a najveći deo sredstava će otići na gradnju nove glavne crpne stanice (NGC-1) nedaleko od bivšeg Žeželjevog mosta.
Gradnja nove crpne stanice prioritet "Vodovoda"
Foto: 021.rs

Za gradnju NGC-1 iz budžeta Grada biće izdvojeno 430 miliona dinara, što je tek polovina procenjene vrednosti, pa se u 2019. godini očekuje izdvajanje iste sume. Gradnjom ove crpne stanice, Novi Sad će se osloboditi potrebe za crpnom stanicom na Keju nedaleko od broda Cepelin, a ovo će omogućiti i da se, kada jednog dana bude sagrađen Centralni prečistač otpadnih voda, sva kanalizacija usmeri na ovo postrojenje.

Osim ulaganja u NGC-1, "Vodovod i kanalizacija" će sa 28 miliona dinara finansirati rekonstrukciju kanalizacione mreže u Ulici Janka Čmelika, u delu od Oblačića Rada do Kornelija Stankovića, a u Bukovcu će za 11 miliona dinara biti rekonstruisan dovodnik vode. Sa 28 miliona dinara ovo preduzeće će platiti obnovu pet bunara na izvorištima Ratno ostrvo i Petrovaradinska ada.

U ovoj godini će biti nastavljeni ranije ugovoreni poslovi na vodovodnoj mreži u Bukovcu vredni 18 miliona dinara, Sremskoj Kamenici za 27,8 miliona dinara, odnosno gradnja kućnih kanalizacionih priključaka na Adicama, Veterniku, Budisavi, Rumenki i Kaću u vrednosti od 80 miliona dinara. Takođe, sa skoro 17 miliona dinara se finansira izmeštanje vodovodne i kanalizacione instalacije u delu izgradnje nadvožnjaka preko autoputa.

Ovo gradsko preduzeće će značajna sredstva uložiti i u svoje objekte, pa će 20 miliona dinara dati za rušenje i izgradnju novog objekta za zaposlene u Ulici Hadži Đerinoj, kao i 20 miliona dinara za izgradnju perionice vozila sektora "Kanalizacija", kao i još šest miliona dinara za izgradnju i sanaciju ograde oko objekta koje koriste.

Novac u visini od 11,9 miliona dinara će biti upotrebljen za rasvetu centralnog magacina i reni bunara, zatim 4,9 miliona za uvođenje grejanja u skladišnom prostoru magacina, a za tekuće i investicione održavanje objekata ovog javnog preduzeća biće uloženo 18 miliona dinara, a još 9,5 miliona dinara biće dato za zamenu aluminijumske, pvc i drvene stolarije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti