Izjava pokrajinskog sekretara za obrazovanje zbunila pojedine novosadske roditelje

Izjava pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša o produženju zimskog raspusta u Vojvodini radi, između ostalog, smanjenja troškova prevoza vojvođanskih srednjoškolaca, zbunila je novosadske roditelje.
Izjava pokrajinskog sekretara za obrazovanje zbunila pojedine novosadske roditelje
Foto: 021.rs
Njilaš je u decembru naveo da se produženjem "zimskog raspusta smanjuju januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da, umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou"
 
Međutim, nekoliko roditelja nam se obratilo sa pitanjem zbog čega u JGSP "Novi Sad" ne mogu da kupe polumesečnu kartu za svoju decu.
 
Na jednom od prodajnih šaltera gradskog prevoznika rekli su nam da ne prodaju polumesečne karte. Ni cenovnik GSP-a ne prepoznaje ovakvu vrstu karte. Tu je mesečna đačka karta, mesečna đačka karta za jednu liniju u gradu, ali i nedeljna karta.
 
U GSP "Novi Sad" nisu odgovorili na pitanje 021.rs da li su im se građani obraćali sa pitanjima o polumesečnim markicama. 
 
Ipak, polumesečne karte za gradski prevoz učenike i studenata mogu da se kupe u nekim drugim gradovima Vojvodine, recimo, u Subotici.
 
Podsetimo da je drugo polugodište u Vojvodini počelo ove nedelje. 
 
Njilaš je dodao i da je đacima u učeničkim domovima omogućeno da plate troškove stanovanja za pola meseca, kao i da će, produžetkom raspusta, škole smanjiti troškove grejanja. Više o tome OVDE.
  • Cenovnik

    17.01.2018 16:01
    Istina
    Prvo se raspitajte i saznajte da postoje i dnevne i nedeljne karte...najlakse je hejtovati...
  • novosadista

    17.01.2018 10:18
    U normalnom svetu
    U svim iole normalnim gradovima možete kupiti dnevnu, nedeljnu i naravno mesečnu kartu za prevoz vozilima gradskog prevoza.
    Ne vidim što je to problem, osim što treba napraviti cenovnik.
  • Putnik

    17.01.2018 09:55
    @Seka Persa
    Izgleda niste pažljivo čitali članak. Piše da može da se kupi. Međutim, pošto je za 1. zonu nedeljna karta 841 din., a mesečna đačka 935 din, đacima nije isplativo da kupe dve nedeljne (za pola meseca) umesto mesečne. Da postoji polumesečna koja bi bila upola jeftinija, onda bi se isplatilo. Za ostale zone ne postoji nedeljna karta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.