Besplatni preventivni pregledi danas u Kliničkom centru Vojvodine i u domu zdravlja

Građani, a prvenstveno oni bez overene zdravstvene kartice, moći će danas od osam do 16 časova da urade preventivne preglede u Kliničkom centru Vojvodine i u Domu zdravlja "Novi Sad".
Besplatni preventivni pregledi danas u Kliničkom centru Vojvodine i u domu zdravlja
Foto: 021.rs
Klinički centar Vojvodine će u Centru za radiologiju uzimati uzorke krvi tumor markera gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19 - 9, ali će raditi i određivanje šećera u krvi, te mamografske preglede žena starijih od 40 godina.
 
U prizemlju objekta doma zdravlja na Limanu IV će građani moći da urade mamografske i ultrazvučne preglede donjeg abdomena, na odeljenju RTG dijagnostike.
 
Građani koji žele da urade preventivni pregled u domu zdravlja ne treba da jedu ili piju najmanje četiri do šest sati pre pregleda. Mamografije će se raditi ženama starijim od 40 godina, a koje unazad dve ili više godina nisu radile ovaj pregled.
 
U ustanovi apeluju da se, pre svega, odazovu građani bez zdravstvenog osiguranja.
  • Milos

    29.01.2018 07:11
    Greska
    Javno su rekli od 8h do 16h...
  • Dr

    28.01.2018 18:42
    Lekari nisu danas, kao ni u jednoj prethodnoj akciji, bili plaćeni. Ni jedan dinar. Samo su lekari u ovoj državi besplatna radna snaga.
  • Milos

    28.01.2018 13:30
    Ni liman ni kcv oko 12 nemoze
    Nema ni brojeva ni markera ne primamo vise sto ste onda dali i ko informacije da su pregledi do 14 h

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti