Novom Sadu od Uprave za kapitalna ulaganja skoro 81 milion dinara za kuhinju i kružni tok

Na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja koji su nedavno završeni, Novi Sad je dobio skoro 81 milion dinara za sufinansiranje završetka Centralne kuhinje Radosnog detinjstva i kružne raskrsnice kod Instituta u Sremskoj Kamenici, saznaje 021.rs.
Novom Sadu od Uprave za kapitalna ulaganja skoro 81 milion dinara za kuhinju i kružni tok
Foto: 021.rs

U lokalnoj upravi kažu da je Gradska uprava za obrazovanje na javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja dobila 45.284.472 dinara za adaptaciju - radove na završetku objekta centralne kuhinje. Podsetimo da je gradska vlast pre nekoliko meseci navela da je ostalo da Novi Sad i Pokrajina, svaka pojedinačno, izdvoji po 50 miliona za konačni završetak radova na objektu čija je gradnja počela 2011. godine, pri čemu je međuvremenu urađen i tender za izradu dopune glavnog projekta.

U Gradu sada za 021.rs navode da bi objekat bio predat na upotrebu, potrebno je izvođenje završnih radova i radova na opremanju.

"Rok za konačnu realizaciju ovog projekta je 1. septembar ove godine. U toku je priprema dokumentacije za sprovođenje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova. Puštanjem u rad objekta, čiji je radni proces zasnovan na temelju razvijene tehnologije, stiču se uslovi za pripremu hrane za 16.000 dece upisane u predškolsku ustanovu, a po potrebi i za druge zainteresovane do popune raspoloživog kapaciteta. Izgradnja objekta centralne kuhinje, sa tehničkim blokom i vešerajem, spratnosti P+1, korisne površine 2.794 kvadrata, prizemne portirnice, površine 11.53 kvadrata i interne saobraćajnice i parkinga, započeta je 2011. godine, a na osnovu Ugovora o izvođenju radova sa izvođačem radova –"Dijagonala" d.o.o. Novi Sad, a čiji je finansijer bio Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i u skladu sa projektno tehničkom dokumentacijom i pribavljenom građevinskom dozvolom. Planirani kapacitet za pripremu hrane kvaliteta, u skladu sa najvišim standardima, je 20.000 obroka u jednom turnusu na dan", navode u Upravi za 021.rs.

Dodajmo i da se iz budžeta grada vidi da je za kuhinju predviđeno 45 miliona dinara, dok su opet u planu javnih nabavki Radosnog detinjstva radovi na završetku kuhinje procenjeni na 37,7 miliona dinara.

Drugi projekat za koji je Novi Sad dobio novac od Pokrajine je izgradnja kružne raskrsnice ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici kod Instituta.

Od Uprave je dobijeno 35.555.719 dinara, što je otprilike polovina vrednosti radova, jer je procena Grada da će za ovo trebati do 75,5 miliona i ostatak će se obezbediti iz budžeta grada kroz Program uređenja građevinskog zemljišta.

U Kamenici se gradi kružni tok kako bi se poboljšala bezbednost na ovoj raskrsnici. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije navode za 021.rs da je tehnička dokumentacija za izgradnju kružne raskrsnice završena i ishodovana je građevinska dozvola, tako da sledi javna nabavke za izbor izvođača radova.

  • Nebojša

    08.02.2018 14:24
    Da podsetim samo....
    Samo da podsetim o onome što je pisao ovaj portal. Ista ekipa je odradila sve.
    na tom poslu su UKRALI, odgovorno tvrdim najmanje 2 miliona evra njihovi prethodnici a ovi nastavljaju. Ukrali su 2000 m2 smanjivši kuhinju sa 5.000 m2 na 3.000 m2 a izabrana je skuplja ali NE KVALITETNIJA oprema. i onda preko 5,41 milion evra daje se oš što samo povećava plačku na sigurnih 3.000.000 EUR.
    Da podsetim na link....
    http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/37125/Namestanja-na-tenderu-za-centralnu-kuhinju.html
  • dr

    07.02.2018 17:33
    periferija
    Pa koliko to para jos treba?
    Dobro ga procenjuju, uvek 30-40% jače.
  • dijasporac

    07.02.2018 17:06
    Ta kuhinja je bila aktuelna jos 2011 dok sam jos ziveo u Novom Sadu, tada je posao dobila Dijagonala. Ta firma je dobijala poslove iako je bila skuplja od svih, iako je vlasnik godionu-dve pre toga bio hapsen zbog preprodaje ukradenog gradjevinskog materijala u nekim enormnim kolicinama. No bio je "dobar" sa tadasnjim pokrajinskim vlastodrscima, a cujem da ni danas nije losije srojeci sa njima. Tih 40 miliona dinara se odnosi samo na zavrsne radove, negde oko 150 e/m2, a ko zna koliko je vec stucano u taj objekat i koja ce na kraju njegova cena da bude. Treba namiriti dva kompleta partija na vlasti, one Pajticeva pa ove Miroviceve, uz sve ostale pijavice koje se kace na budzetske novce. No na kraju ce da ipak ostane neki objekat, bolje i tako, novce bi na kraju pomaznjavali i da nista ne grade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti