Priprema se dokumentacija za završetak izgradnje Centralne kuhinje

Projektantska firma "Jomex 021" radiće projektno-tehničku dokumentaciju za završetak izgradnje Centralne kuhinje "Radosnog detinjstva" u Industrijskoj zoni.
Priprema se dokumentacija za završetak izgradnje Centralne kuhinje
Foto: 021.rs
Ova firma jedina se javila na tender ustanove i dobila posao vredan oko 1,1 milion dinara.
 
Kako se navodi u dokumentaciji, objekat Centralne kuhinje imaće prizemlje i jedan sprat, a čitava površina parcele na kojoj se kuhinja nalazi ima oko 6.000 kvadrata. Na ulazu u kuhinju je portirnica, a u prizemlju će se nalaziti prostorije za spremanje obroka, magacin, prostorija za osoblje i rashladna komora. Na spratu će biti trpezarija, administracija, laboratorija i prostorije za tehničku službu. Predviđa se i teretni lift za transport hrane.
 
Iz kuhinje će se dva puta dnevno u tri ture transportovati po 20.000 obroka u 67 vrtića, što znači da je okvirni dnevni kapacitet kuhinje oko 60.000 obroka. Transport će raditi 18 vozila, a obroci će se do njih dopremati putem pet utovarnih rampi. Doručak će se dostavljati vrtićima oko šest sati ujutro, a ručak oko 10:15.
 
Inače, za pripremu obroka u kuhinji, koristiće se sveže meso (svinjsko, juneće, teleće, pileće i riblje), sveže i pojedino smrznuto i konzervirano povrće (tikvice, luk, zelena salata, paradajz, krastavak, paprika, kupus, šargarepa, krompir, pasulj, sočivo, bundeva, brokoli, keleraba, grašak, boranija, kukuruz, cvekla...), mleko i mlečni proizvodi (jogurt, pavlaka, maslac, sir), proizvodi od mesa (pašteta, stišnjena šunka, pileća prsa, hamburška slanina, kranjska kobasica, sardine), hleb i kifle, jaja, testenina, ulje, margarin, sokovi, keks, med, marmelada,puding, čaj, adaptirano mleko, kaša...
 
Podsetimo, kamen temeljac za kuhinju je položen još 2011. godine, za vreme vlasti Demokratske stranke u Novom Sadu. Radovi su počeli, pa stali i nikad nisu nastavljeni. Pri tome je tadašnji izvođač radova, kako saznajemo, potrošio sav predviđeni novac, a radove nije izveo kako je planirano. U međuvremenu se gradska vlast promenila i demokrate su smenili naprednjaci.
 
Kako je za 021 poručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Grad je spremio pare za poslednju fazu izgradnje Centralne kuhinje u vrednosti od 50 miliona dinara, a Pokrajina će sledeće godine dati još 50 miliona dinara da se taj objekat konačno završi.
 
Obroci za novosadske mališane sada se pripremaju u dve kuhinje - u Ulici Pavla Simića i na Telepu.
  • /

    28.09.2017 09:37
    /
    daj vise, vratice se pajtic a ovo jos nece poceti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti