FOTO: Izlomljene klupe u Limanskom parku

Desetak klupa u Limanskom parku izlomljeno je i prevrnuto tokom proteklog vikenda.

Portparol "Gradskog zelenila" Ivan Nožinić potvrdio je za 021 da su dobili informaciju da su klupe oštećene, a pošto se obavi nadzor i ustanovi šteta, njihova stolarska radionica će popraviti oštećeni mobilijar.

"Do nedavno je o parkovskom mobilijaru u Limanskom parku bilo zaduženo "Lisje", ali je tom preduzeću istekao ugovor sa Gradom, pa se čeka raspisivanje tendera da se vidi ko će voditi računa o mobilijaru u narednih godinu dana. Iz tog razloga naša nadzorna služba će izdati nalog da se uklone uništene klupe i da ih stolari našeg preduzeća, ukoliko je to moguće, poprave. Čim tender bude završen problem održavanja mobilijara biće rešen", kaže Nožinić za 021.rs.



On dodaje da Limanski park nije prvi put na meti huligana.

"Uništavanje parkovskog mobilijara, na žalost, vrlo je česta pojava u Novom Sadu. Pre dve-tri godine smo imali slučaj da je u veoma kratkom roku Limaski park ostao bez korpi za smeće. Meta vandala u nekoliko navrata bila je i kućica za dojilje. Obezbeđenje u ovom parku zaduženo je samo za čuvanje mehanizacije "Zelenila" u barakama na Bulevaru despota Stefana. Međutim, ostaje da se u saradnji sa Gradom i policijom reši problem obezbeđenja celog parka", dodaje Nožinić.

Podsetimo da je pre desetak godina bio slučaj da su pojedinci mobilijar i stabla u Limanskom parku koristili kao sprave za vežbanje pasa za borbe.

Iz Gradskog zelenila ponovo apeluju na Novosađane da čuvaju zajedničku imovinu i ne uništavaju klupe i drugi urbani mobilijar.

  • Penzionerka

    16.02.2018 11:03
    Mogla bi se neka klupa i duž Rumenačke postaviti!!!
  • Neko iz mase..

    15.02.2018 16:54
    GADE MI SE!!
    Nazalost znam ko je to uradio,vidjam ih svako vece ispred zgrade kako dovlace alkohol da zaliju tabletice koje su pojeli..Ziva SODOMA I GOMORA!!Drogiraju se naocigled prolaznika,vriste deru se do kasno u noc,niko im NISTA nesme?!?!Nemozes dete da izvedes u dvoriste da se igra preko dana da se neubode na flase i ko zna cega jos sto "OMLADINA" baci!!A uvece je pravi horor doci preko dvorista do svog ulaza,dobacuju,deru se,gadjaju se flasama?!Moje PITANJE je gde je POLICIJA i sta radi kod ovakvih HRONICNIH slucajeva..NISTA BEZ NARODNE POLICIJE izgleda.Sipku u ruke i negledas gde udaras!!FUJ!!Kuda ide ovaj svet!!
  • Jovica

    14.02.2018 12:24
    perspektiva
    Mislim da ovi koji su unistili te klupe trebaju da dobiju orden za zasluge.
    Problem je samo što niko ne deluje na ovu sramotu, i ovaj "rat" saopštenjima, nadležnostima, finansijama, uslugama, godišnjim apanažama, pa obećavaju radnu grupu da će rešiti problem.
    A inače kao i što su uništene za svega par minuta, za isto toliko mogu biti i popravljene da su te firme napravljene da rade nešto. Nego oni su napravljeni zbog ovakvih Ninića i ostalih imali gde da jedu leba.
    Pazi sad će dolaziti neko da utvrđuje Komisijom štetu nastalu na običnoj fosni koja je loše prefarbana dodatno i zakovana za konstrukciju.
    2 majstora, 4 radna sata ( sa uračunatim sečenjem, i hoblovanjem fosni, i njihovim farbanjem ) i zavrtanje tj reparacija postojećih klupa. Sve u svemu ne više od 5000 dinara i 4 radna sata, i 2 majstorske dnevnice cirka po 1000.
    projekat od 10 000 dinara - a ja vas pitam koliko para iz budzeta dobije ta firma? ili te firme pošto ih izgleda ima više pa im se sudaraju nadležnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti