Sva deca u novosadskim vrtićima imaju potvrdu o vakcinaciji

Veliki broj roditelja dece koja nisu bila vakcinisana odlučio je da posluša lekare i zaposlene u vrtićima, te odvede dete na vakcinaciju kako bi mogla da pohađaju vrtić, saznaje 021.
Sva deca u novosadskim vrtićima imaju potvrdu o vakcinaciji
Foto: 021.rs
Ovi roditelji, ali i svi drugi koji su vakcinisali decu, dobili su potvrde od izabranog lekara o imunizaciji, a koje su im bile potrebne da bi "Radosno detinjstvo" dozvolilo mališanima da borave u ustanovi. Podsetimo, predškolska ustanova je, na osnovu dopisa Ministarstva zdravlja, tražila od roditelja vakcinalne kartone kako bi deca pohađala vrtiće, a ona deca koja nisu vakcinisana neće moći da borave u vrtićima. 
 
Kako za 021 kaže koordinatorka Službe Preventivno-zdravstvene zaštite "Radosnog detinjstva" Ljubinka Vujić, roditelji su u velikom broju poštovali zahtev ustanove, dostavili uverenja, a svega nekoliko roditelja odbilo je da vakciniše dete ili da donese uverenje o vakcinisanju, zbog čega su ta deca udaljena iz vrtića. 
 
"Trenutno je smanjena prisutnost u vrtićima usled drugih respiratornih infekcija koje su prisutne, ali to nije ništa van uobičajenog. Broj roditelja koji su insistirali da ostavljaju dete u vrtiću, iako nema potvrdu, zanemarljiv je u odnosu na većinu koja se odazvala. Trenutno sva deca koja borave u vrtiću imaju potvrdu o vakcinaciji", navodi Vujić i dodaje da će se konačna situacija znati kada se većina dece vrati u vrtić, nakon preležanih infekcija. 
 
Ustanova je, podsetimo, nedavno izrazila sumnju da su pojedini roditelji lažirali vakcinalne kartone i sami ručno upisivali izmišljene datume vakcinacije, a u cilju da im dete ostane u vrtiću. Istraga povodom toga je u toku i ne zna se tačan broj lažiranih potpisa. 
 
Ljubinka Vujić naglašava da se najveći broj roditelja odazvao imunizaciji u proteklih nedelju dana, a podstaknuti inicijativom vrtića da sva deca budu vakcinisana i da imaju potvrde, kako bi stanje u kolektivu bilo stabilno. 
  • potvrda

    13.02.2018 15:47
    U Srbiji se diplome, doktorati, kupuju. Potvrde svake vrste takođe.
    Sve potvrde o vakcinaciji dece treba proveriti , naročito ako je od privatnih lekara.
  • Sima II Strahota

    13.02.2018 11:46
    Potvrda
    Ja imam potvrdu da sam smuvao Kim Kardasijan.
    Jeste, "Uradi sam" mi je omiljena knjiga. Kako ste znali?
  • dule

    13.02.2018 11:26
    @podsetnik
    podsetnik
    13.02.2018 • 09:55
    http://www.021.rs/story/Info/Region-i-svet/182008/Slucaj-Novartis-Grcki-politicari-pod-istragom-u-aferi-s-farmaceutskom-kompanijom.html



    Ako je ta vest razlog da se deca ne vakcinišu onda cenim da je:

    http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/182117/DRI-Povlascena-deca-profesora-i-milioni-za-jednu-firmu-na-Poljoprivrednom-fakultetu.html

    razlog da odmah ispišete decu sa bilo kog fakulteta, a vest:

    https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=02&dd=10&nav_id=1357317 - Toplana “grešila”, računi mogu da budu upola manji

    je bio razlog zašto ste se isključili sa gradske grejne mreže.

    Naravno, vest:

    http://www.021.rs/story/Info/Region-i-svet/177390/Direktora-Folksvagena-u-SAD-osudjen-na-sedam-godina-zatvora.html

    je razlog zašto ste prestali da koristite automobile a recimo ona davna afera oko propasti Enrona je razlog zašto ste prestali da koristite bilo šta što se proizvodi od nafte (samo da vas podsetim, plastika se dobija od nafte).


    Molio bi da me uputite gde ste tačno pokrenuli peticiju da se svim doslednim antivakcinašima ukine pristup ovim dostignućima civilizacije. Rado bih potpisao. Samo zbog doslednosti.

    P.S. Nakon što ste pročitali onu vest o Novartisu i korupciji da li ste prestali da koristite sve proizvode svih farmaceutskih kompanija ili je se vaša principijelnost završava sa vakcinama (koje usput, koliko sam shvatio, nemaju ama baš nikakvu vezu sa tim skandalom)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.