Novosađani danas puštaju balone u čast dece obolele od raka

Novosađani će i ove godine na Trgu slobode obeležiti Svetski dan dece obolele od raka, a u okviru akcije koju već tradicionalno organizuje Nacionalna asocijacija roditelja dece obolele od raka NURDOR.
Novosađani danas puštaju balone u čast dece obolele od raka
Foto: 021.rs
Danas, 15. februara, u periodu od 12 do 14 časova, u više od 40 gradova u Srbiji, građani će, uz aktiviste Nurdora i brojne javne ličnosti, apelovati da se sakupe preostala sredstva za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja bolnice u Nišu, za koje nedostaje 17 miliona dinara. Nurdor je ovaj projekat započeo sam, u cilju da Srbija ima bolje uslove za lečenje maligniteta kod mališana.
 
Kako za 021 kaže Joland Korora ispred Nurdora, centralni događaj je, kao i svake godine, masovno puštanje zelenih balona u vazduh u tačno 13 časova, a u čast dece koja se upravo bore i u pomen mališana koju su bitku protiv raka izgubili.
 
"Nadamo se lepom danu i velikom broju Novosađana koji će doći na Trg slobode i zajedno sa nama obeležiti ovaj dan. Jedno dete u Srbiji dnevno oboli od raka, dok na nedeljnom nivou jedno dete, nažalost, premine. Svaki izgubljeni život je previše i nadamo se da će naš pionirski poduhvat u Nišu popraviti poražavajuću statistiku", navodi Korora.
 
 
Kako kaže, trenutno se na odeljenju pedijatrijske onkologije u Dečijoj bolnici od maligniteta leči 15 mališana različitog uzrasta, a samo u jednom danu je prošle sedmice preminulo dvoje dece.
 
Reč je o 19-ogodišnjoj devojci, koja se lečila čak 10 godina i imala recidiv, te o 15-godišnjoj devojčici koja se, takođe sa recidivom, lečila četiri godine. 
 
Zbog ovih izgubljenih dečjih života, u Nurdoru pozivaju građane da u što većem broju dođu na Trg slobode 15. februara. Slogan ovogodišnje kampanje je #ijaseborim.
  • Dule

    13.02.2018 18:38
    Da li su razgradivi baloni? Pitam samo, mi smo neko poglavlje o ekologiji bese otvorili.
  • @Marko

    13.02.2018 14:52
    zamena teza
    Jel Vam NATO kriv i što nam deca piju aflatoksično mleko made in Srbija? A da ne nabrajam i sve ostalo... tako je, valjda, lakše "razmišljati"?
  • Otac

    13.02.2018 14:30
    Stoko botovska, zar i ovde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti