Sledi prodaja Dnevnikove štamparije, dozvoljena gradnja desetospratnice

U Privrednom sudu u Novom Sadu usvojen je plan reorganizacije "Dnevnik AD" kojim je predviđeno da se prodajom štamparije na Bulevaru oslobođenja namire poverioci i istovremeno je zatvoren stečaj u ovom preduzeću.
Sledi prodaja Dnevnikove štamparije, dozvoljena gradnja desetospratnice
Foto: 021.rs

Kako su za 021.rs potvrdili u sudu, odluku o usvajanju plana doneli su sami poverioci glasanjem, tako da je sudija posle toga samo mogla da konstatuje da je plan usvojen i da zatvori stečajni postupak.

Prema usvojenom planu, Dnevnik AD će dugove koji iznose oko 400 miliona dinara, najviše prema Razvojnom fondu Vojvodine (78,2 miliona sa kamatama), Poreskoj upravi Novog Sada (41,2 miliona), kao i Ministarstvu finansija - poreskoj upravi (po raznim osnovama 64 miliona), podmiriti prodajom zgrade štamparije, čija je procenjena vrednost preko 645 miliona dinara.

U planu se navodi da će se prodajom štamparije, za čiju kupovinu će sigurno biti zainteresovanih, jer je novosadska vlast još ranije donela odluku da se promeni urbanistički plan i dozvoli gradnja desetospratnice na tom mestu, pokriti dugovi i omogućiti dalji rad preduzeća.

Za sada je sudbina poslovne zgrade Dnevnika sigurna i ona nije predviđena za prodaju, iako je istim urbanističkim planom ostavljena mogućnost da se njena namena promeni. Dnevnik može da je koristi kako bi ostvarivao prihode izdavanjem u zakup poslovnog prostora.

S druge strane, Dnevniku AD predstoji dalja borba oko toga ko će upravljati preduzećem, jer mali akcionari tvrde da uprava sprečava održavanje Skupštine.

  • Milorad

    20.02.2018 22:15
    Radio
    Eto zasto se sve to dosada desavalo cilj je postignut sad ce se polako rusioci povlaciti punih dzepova I resenih svih drugih pitanja egzistencijalnih sve se I znalo al u ovoj drzavi cinjenica nema zakona za lopove I rusioce I sam sam radio ostase mi duzni 60 000 hilj eura dzaba sudska odluke dzaba rad zbog bandita sam bez hleba I zdravlja
  • milorad

    20.02.2018 22:13
    radio
    Fino sad mogu kadrovi penzioneri koji su do ovoga doveli ici u penziju iako su ido sad bili penzioneri zavrsili su uspesno svoju misiju sve se zna zato su radnici otisli na ulicu
  • mrmot

    20.02.2018 08:35
    @Nervirach
    Na žalaost, potpuno ste u pravu. Razvući će se novci, napuniti džepvi, samo se još ne zna čiji sve, ne svađaju se bivša rukovodstva oko preuzimanja upravljanja Dnevnikom, jer ga vole, već zarad grabeža onog što je još preostalo.
    Jer da su sposobni u upravljanju, ne bi danas Dnevnik bio pred stečajem. Sposobni su za nešto drugo i zato Dnevnik jeste korak do stečaja.
    Naravno, od UPPR neće biti ništa, jer nije bilo ni dosad, uostalom to je samo paravan da se dobije još malo u vremenu do krajnjeg cilja - dve velelepne desetospratnice pored futoške pijace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti