Parastos Remedovom muralu danas u Gimnazijskoj ulici

Оpozicione partije, danas, 16. marta, organizuju okupljanje u Gimnazijskoj ulici kako bi podsetili da je prošlo godinu dana od kako je neko prekrečio grafit "Jedina istina" poznatog street art umetnika Gija Remeda, a da lokalna vlast do danas nije utvrdila ko je počinilac.
Parastos Remedovom muralu danas u Gimnazijskoj ulici
Foto: 021.rs

Skup će se organizovati pod imenom "Parastos muralu", a opozicija navodi da neće dozvoliti da vinovnici ovog nedela u gradu kulture padnu u zaborav.

"Kultura je deo identiteta Novog Sada, a borba za slobodu i istinu, pravo i obaveza svakog Novosađanina! Zato ponovo pitamo gradsku i državnu vlast: ko je naredio da se uništi "Jedna istina"? Zašto? Kada će krivci biti kažnjeni? Postavljamo tri pitanja koja bi za svaku vlast bila više nego laka. I još jedno - imamo li ponovo na delu nove "kompletne idiote" za čije postupke niko neće snositi odgovornost?", navodi se u pozivu na skup.

Okupljanje je u 17:30 časova.

Podsetimo, da su radnici koji nisu želeli da se predstave građanima, a imali su i dizalicu firme "Green planet 021", prekrečili mural, ali da i pored obećanja gradske vlasti do nikad nije utvrđeno ko je uništio ovo umetničko delo. U nedeljama koje su usledile, na istom mestu je crtan "kural", odnosno skoro svakodnevno su se iscrtavanjem krala nadmudrivali građani i nepoznate osobe koje su prekrečavale poruke na zidu. Danas je zid gde je bio mural išaran porukama kojima se građani protive uništavanju murala.

Nekoliko meseci nakon što mu je uništeno delo, Novi Sad je posetio i sam autor Gija Remed, koji je novi mural, ali drugog sadržaja, nacrtao u Ulici Doktora Hempta. 

  • LaLoš

    16.03.2018 13:20
    Remed je naslikao desetine murala po celom svetu i nigde ni jedan nije prekrečen, osim u našem gradu - "prestonici kulture". Ako vas zbog te činjenice nije sramota kao građane Novog Sada nemojte doći, ako vam je stalo do kulture, slobode i istine onda se vidimo .
  • Lala

    16.03.2018 13:01
    Kak'i ološ nam je na vlasti,AKO se ikada promeni isti ti ce obnoviti mural uz punu podrsku
  • Marko Veseljak

    16.03.2018 11:38
    Opozicione partije?! Brateeee, koja crna opozicija kada su oni iza zavese sa vlašću i vode bukvalno istu politiku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.