FOTO: Novi Sad zavejan, saobraćaj usporen i otežan

Saobraćaj u Novom Sadu je usporen i otežan zbog snega koji od sinoć pada, a problema imaju i pešaci zbog neočišćenih trotoara.
FOTO: Novi Sad zavejan, saobraćaj usporen i otežan
Foto: 021.rs

Sneg stvara probleme i na gradskim i na prigradskim linijama GSP-a. Najteže je na polascima do sremske strane grada, to jest do Grabova, Sviloša, Beočin Sela i Popovice, kaže za 021 portparolka GSP-a Snežana Jaković. U preduzeću mole građane da imaju strpljenja i pažljivo voze.

 

Ekipe Zimske službe Gradskog zelenila od sinoć u 23 časa nalaze se na terenu. Kako navodi portparol preduzeća Ivan Nožinić, na poslovima čišćenja snega i posipanja soli, rizle i magnezijum-hlorida trenutno je angažovano 145 radnika sa 30 vozila. 

"Prioritet imaju autobuska stajališta i pešački prilazi mostovima, a sneg se uklanja i sa 10 gradskih trgova, Petrovaradinske tvrđave, šetnih staza u parkovima i oko njih itd. Gradsko zelenilo apeluje na Novosađane da počiste sneg ispred zgrada i lokala, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje građana", poručuju u preduzeću.
 
 
Na terenu od sinoć je i Zimska služba Gradske čistoće. Kako navode u ovom preduzeću za 021.rs, angažovano je celokupno ljudstvo i mehanizacija, odnosno oko 150 radnika i 13 mašina. Čiste se centar grada, pešačke staze, kao i prilazi pešačkim stazama. 
 
"Raščišćavanje je otežano, ali Zimska služba radi svoj posao revnosno i centar grada je prohodan. Možda ima neprohodnih delova u manjim ulicama, ali na tome se radi intezivno i neće se stajati. Dežurstvo je na snazi sve dok se grad ne dovede u stanje koje nam odgovara. Što se tiče odnošenje smeća, imamo otežanu situaciju na sremskoj strani grada i molimo građane za strpljenje, budući da naše ekipe pokušavaju da odnesu smeće sa svih lokacija. U Novom Sadu se radi redovno, čak i pojačanim tempom, jedini problemi su u manje pristupačnim ulicama, ali očekujemo da se u toku dana situacija promeni. Što se tiče rada za vikend, budući da imamo otežanu situaciju na sremskoj strani grada, radiće se redovno kao i za radni dan i neće se stajati dok se sa svih lokacija ne odnese smeće po planu", poručuju u Gradskoj čistoći.
 
Zbog izuzetno usporenog saobraćaja i pažljivije vožnje, ekipe novosadske hitne pomoći nisu imale posla na javnim mestima.
 

Prema najavama meteorologa, sneg bi trebalo da pada celo prepodne, a potom će početi da slabi.

Upravnici stambenih zajednica imaju obavezu da brinu o čistoći prilaza ulazima u zgrade. Privatnici imaju obavezu da čiste ispred svojih objekata.

Otežan je prilaz svim novosadskim pijacama, poručuju u Tržnici i dodaju da se ulažu napori kako bi se sneg uklonio u meri neophodnoj za nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima na pijacama.
 
"Zimska služba Preduzeća celu noć je čistila sneg sa pijaca. Pored dovoljne količine industrijske soli za posipanje po pijacama i oko njih, angažovani u Zimskoj službi opremljeni su i dobrom mehanizacijom, a sve u cilju što efikasnijeg uklanjanja snega i leda sa pijačnih prostora. Zbog pojačanih padavina, na poslovima rada Zimske službe angažovani su svi zaposleni u preduzeću. Pored maksimalne angažovanosti da pijace i prilazi pijacama budu prohodni, građani se mole za razumevanje kao i dodatni oprez koji je neophodan usled vremenskih okolnosti", poručuju u Tržnici.
  • Zavejani

    23.03.2018 21:08
    Katastrofa
    Izgleda da je naše putare opet iznenadio sneg u martu. Jutros ništa nije bilo očišćeno, sreća da je temperatura otišla u plus i otopila sneg!
  • Vojvosadjan

    23.03.2018 17:57
    @ja iz zimske službe
    Prijatelju samo ti cepaj s lopatom, nisam 5 godina studirao da bih razgrtao sneg po ulicama. Kako prostreš tako legneš. Inače nema ovde hejta već samo zahtev da u ovoj usranoj zajednici koja pretenduje da bude država svako radi profesionalno posao za koji je plaćen, ende!
  • @Milorad

    23.03.2018 13:54
    Istina. Ja se jutros uplašila kad sam videla šta je u gradu da li ću ikad stići do posla koji mi je na 50km. Nisam se morala brinuti, problem je bio samo probiti se iz zavejanog Novog Sada, cela južna i centralna Bačka je bila očišćena već u 7, i putevi i mali gradovi, čak i sela. Koga put ne nenosi izvan našeg lepog grada, nije ni svestan šta našem gradu ološ radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti