Novi tender za popravku biciklističkih i pešačkih staza na futoškom pravcu

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je novi tender za projekat rekonstrukcije biciklističkih i pešačkih staza u Futoškoj ulici i na Futoškom putu.

Ovo je drugi put da se ovaj tender raspisuje. Prošle godine nije uspeo, iako je bilo jedne ponude, ali firme "AG Institut" i "Andzor engineering" sa podizvođačem "AB & CO" sa cenom od 800.000 dinara i rokom isporuke tehničke dokumentacije od 120 radnih dana ipak nisu imale sve neophodne dokumente. Vrednost ovog posla se i ovaj put procenjuje na 1,6 miliona dinara.

Podsetimo, Grad planira da obnovi sedam kilometara duge pešačke i biciklističke staze na futoškom pravcu, koje su tokom višegodišnjeg, pa i višedecenijskog korišćenja bez ozbiljnijih popravki sada već ozbiljno devastirane. Ono što je važno je da UGZI u konkursnoj dokumentaciji od projektanta traži da staze tako isprojektuje da se sačuva drveće u Futoškoj ulici i na Futoškom putu.

Za sada nije izvesno da će obnova biti izvedena ove godine ukoliko i uspe tender za projektovanje, jer novca za finansiranje radova u Programu uređenja građevinskog zemljišta nema. Prema ranijim podacima iz planova, uređenje biciklističkih i pešačkih staza koštalo bi oko 90 miliona dinara.

  • Mastodont

    08.04.2018 15:20
    @/

    Opet ta tvoja dugo nelečena frustracija prema biciklistima - iako nigde nisam napisao da ne treba poštovati jednosmerne staze, nego da i one moraju biti šire.

    A simptomatično je i to što kao primer navodiš dve verski najzaostalije države u EU, jasno je ko su ti uzori.
  • saobraćaj

    05.04.2018 22:35
    na biciklističkoj traci je obavezan smer u smeru kretanja saobraćaja. ovo nije traka, već staza, a tu je obavezan smer onaj koji je određen signalizacijom. ukoliko nije određen obavezan smer, dvosmerna je. vozači po pravilu ne mogu ni da znaju koji je smer na stazi, pa moraju da propuste sve koji se kreću stazom. sve piše u zakonu, čitajte ga.
  • /

    05.04.2018 17:47
    /
    @Mastodont
    pre ce biti da si ti taj koji ima frustraciju prema pravilima. pozivate se na neku slobodu prava- a ta prava podrazumevaju i obavezu ponasanja pojedinaca

    jos koja izmena propisa u saobracaju pa ce doci do onoga kako sam ukucao.
    ovako je u hrvatskoj i poljskoj.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti