Sanacija Bastiona Svetog Leopolda će trajati dva i po meseca

Sanacija Bastiona Svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi koštaće 3,9 miliona dinara sa PDV-om i trajaće dva i po meseca.
Sanacija Bastiona Svetog Leopolda će trajati dva i po meseca
Foto: 021.rs

Uprava za građevinsko zemljište i inevsticije je ovaj posao na javnoj nabavci dodelila preduzeću "GP Omega" iz Novog Sada, koje dostavilo ispravnu ponudu, za razliku od drugog ponuđača "NPN Gradnja". Ovo je bio treći tender za sanaciju ovog dela Tvrđave, a na prethodnim nije bilo ponuđača.

Podsetimo da je ovaj Bastion jedna od najstarijih građevina na Tvrđavi i danas predstavlja šetališnu zonu površinu od 890 kvadrata. Njen sadašnji izgled je uređen 50-ih godina prošlog veka tokom rekonstrukcije, kada je Tvrđava otišla pod civilnu upravu i sem što je 2011. godine zamenjena ograda, na ovom prostoru nije bilo drugih radova na održavanju.

Projektom je predviđeno da se sada uredi plato i reši problem odvodnjavanja atmosferskih voda, kao i vraćanje u funkciju ventilacionih otvora koji vode do podzemnih vojnih galerija. 

Inače, ovo su jedini ozbiljniji radovi na sanaciji nekog dela Tvrđave u proteklom periodu, pri čemu UGZI takođe već nekoliko puta bezuspešno pokušava da nađe izvođača na izgradnji osmatračnice koja je srušena pre više godina.

  • Pićuka

    20.04.2018 18:04
    @Tihi
    Ako porediš Tita i Staljina onda lupaš gluposti jer verovatno imaš 30 godina.
  • Piško

    20.04.2018 14:08
    ...
    Kada vidim da se nešto zove "Bastion Svetog Leopolda", ozari mi se srce jer shvatim da krivoverni politikanti još uvek nisu stigli da ga preimenuju u "Stradalni bastinjak Svetog Mučenika Patrijarha Pavla". Ali stiže i to...
  • Mita Šteta

    20.04.2018 13:22
    xaxxaxaxaxaaaaaaaaaaaaaaa
    pa zar opet??? Pa još je Pomoriški i Novaković izvodio radove za odvode vode??? Cela Tvrđava je bila raskopana! Pa jel mislite daa smo to zaboravili ??? Opet neko treba da uzme pare od građana NS , sada za SNS ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti