Radikali: Zašto basnoslovno rastu troškovi gradnje zgrade RTV na Mišeluku?

Izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku je "promašeni, nepotreban i megalomanski projekat o kojem nisu poznati svi detalji ugovora sa izvođačem radova", poručuju u gradskom odboru Srpske radikalne stranke.
Radikali: Zašto basnoslovno rastu troškovi gradnje zgrade RTV na Mišeluku?
Foto: 021.rs
Javnost je, smatraju radikali, obmanjena kada je reč o vrednosti ove investicije. Od inicijalnih 1,5 do 1,8 milijardi dinara, koliko je prvobitno procenjeno, stiglo se do sume od oko tri milijarde dinara, koliko je trenutno za RTV rezervisano u budžetu Pokrajine, navodi predsednik poslaničke grupe SRS Đurađ Jakšić.
 
"Javnost mora čuti konačnu cenu koštanja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, jer se pominje cifra od čak 30 do 40 miliona evra", kaže Jakšić i dodaje da su zbog ogromnih troškova na izgradnji novog sedišta RTV u ovoj godini značajno umanjena sredstva za oblast privrede, poljoprivrede, kulture, sporta i socijalne zaštite. Zbog toga je, inače, Pokrajinska vlada nedavno donela odluku o dugoročnom zaduživanju u iznosu od 1,6 milijardi dinara.
 
"Čime nas je to zadužila Radio-televizija Vojvodine, da joj gradimo basnoslovnu skupu poslovnu zgradu? Da nije kvalitetnim i sadržajnim programom? Pa ovoj televiziji iz godine u godinu pada gledanost, zbog prevaziđene programske šeme, nekvalitetnog i lošeg programa. Da nas nisu zadužili nepristrasnim i objektivnim izveštavanjem? Nisu, jer se RTV pretvorila u stranačko glasilo naprednjačkog režima, na kojoj je zabranjena svaka kritika nesposobne i korumpirane vlasti na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou", poručuje Jakšić.
 
Radikali smatraju da je daleko bolje i racionalnije problem smeštaja RTV rešiti iskorišćenjem i adaptacijom prostornih kapaciteta zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta ili novosadskog Dnevnika.
 
"Ono što čitavoj priči daje tragikomičnu notu je to što novu zgradu Radio-televizije Vojvodine gradi firma 'SMB gradnja' iz Subotice, a ista ta RTV je 2011. godine, izveštavala o hapšenju vlasnika ove građevinske firme zbog utaje poreza i pranja novca. To je apsurd bez presedana. Zahtevamo od Igora Mirovića da saopšti javnosti sve detalje ugovorenog posla i cenu koštanja izgradnje nove zgrade Radio televizije Vojvodine", zaključuje Jakšić. 
  • Dušan

    24.04.2018 11:53
    rtv
    Čemu toliko budalakanja? Rtv je dobra tv a zgrada je na dobrom mestu, gde je i bila uinat dushmanima ! Biće još bolja ne budite na kraju srca
  • Gladius et anus

    24.04.2018 05:57
    Maximus
    Народ их је изабрао, а то има своју цену...
  • Gargamel

    23.04.2018 22:21
    Kome bre trebaju ta sr od ustanova alooo??
    Ni RTS ni RTV ne vrede nista vise - ne toliko da zaposljavaju hiljade uhlebljenih kadrova. I sta ce posle tog mega projekta - da uguraju jos hiljadu nepotrebnih i nesposobnih. Pod velom televizije tu nema vise televizije, bila ona tzv Vojvodjanska ili Beogradska.

    Vise bih voleo videti malo zdraviju privredu, opremljene bolnice, bilo sta pametno nego ovo. Umesto toga zidaju se baletske skole, fontane i prave parade. Uzas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti