Testovi na drogu podeljeni skoro svim novosadskim đacima

Oko 20.000 testova na drogu podeljeno je roditeljima đaka novosadskih škola.
Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je izdvojio 10 miliona dinara za nabavku testova koji su se delili od početka februara. Roditelji su preuzeli 20.000 testova, što znači da su ih dobili gotovo svi sedmaci i osmaci kao i srednjoškolci, s obzirom da u novosadskim srednjim školama ima oko 11.000 srednjoškolaca i oko 7.500 učenika sedmih i osmih razreda.
 
Sagovornici Blica iz novosadskih osnovnih i srednjih škola kažu da je odziv roditelja bio dobar, te da je malo onih koji testove nisu uzeli.
 
Procenat onih koji su uzeli testove na nivou svih srednjih škola je zaista veliki, kaže za Blic direktor Tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn" i predsednik Aktiva direktora srednjih škola Stanko Matić
 
Predsednica Aktiva direktora osnovnih škola Jasmina Pastonjicki kaže da nije bilo problema oko podele, a da su roditelji bili veoma zainteresovani. Kupovinu testova inicirali su sami roditelji, a projekat je sprovelo gradsko Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.
 
Oni koji su želeli da testiraju decu to su mogli da urade kod kuće, a prisustvo neke od droga otkriva se pomoću uzorka urina. Testovi otkrivaju prisustvo marihuane, kokaina, heroina, ekstazija i drugih najčešćih droga. 
 
Mala javna nabavka sprovedena je tako što je novosadskim apotekama poslat poziv za dostavljanje ponuda, a najpovoljniju je dala apoteka Laurus, o čemu više OVDE.
  • Realista

    25.04.2018 14:15
    Sto vise trave to manje kriminala
  • vslv

    25.04.2018 14:08
    licemerje
    Isti ti roditelji daju svojoj deci da popiju sa njima i pare za izlazak koji podrazumeva alkohol. Ali droge su najveći problem... Licemeri i neznalice...
  • 021

    25.04.2018 08:01
    Aj sad podelite testove u Skupštini. Ja dajem ruku da se oni više drogiraju nego deca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti