FOTO: Platan u Vojvođanskoj nije posečen, ali je ostao bez grana

Radnici "Gradskog zelenila" nisu posekli stari platan u Vojvođanskoj ulici, ali su posekli skoro sve grane sa jedne polovine stabla.
FOTO: Platan u Vojvođanskoj nije posečen, ali je ostao bez grana
Foto: 021.rs

Iz Zelenila su juče za 021 rekli da drvo neće biti posečeno jer je potpuno zdravo, nego će samo "orezati nekoliko grana na vrhu". Oni će radove na platanu nastaviti u petak ujutru.

Građani koji žive u blizini razočarani su onim što su videli da radnici Zelenila rade sa drvetom koje se, prema nekim tvrdnjama, tu nalazilo i pre izgradnje Grbavice, šezdesetih godina prošlog veka.

- Pola drveta više nema ni jednu granu i verovatno će u petak poseći i drugu polovinu. Ako oni ovo zovu "orezivanjem nekoliko grana", pitam se šta je onda seča? - kaže stanovnik obližnje ulice Dimitrija Tucovića.

Stanari koji u ovom delu Grbavice žive decenijama prisećaju se da je krajem devedesetih, prilikom rekonstrukcije Limanske pijace i okoline, posečen veći broj stabala, među njima i nekoliko platana, a da i pored obećanja lokalnih vlasti zelene površine nisu obnovljene.

  • /

    27.04.2018 08:29
    /
    a sta danas rade mungosovi strucnjaci
    bukvalno su isekli sve zeleno
  • Saša

    27.04.2018 08:18
    9%
    Po oceni nekog direktora ili PR iz zelenila od pre nekih mesec-dva u jednoj emisiji na RTV, u procena je da u Novom Sadu ima oko9% zelenih površina, a evropski prosek je 20%. Na tu konstataciju novinar koji izgleda ne zna da računa, kaže: "Pa dobro, znači skoro smo kod evropskog proseka"!?

    Novi Sad bi sa svojih 400.000,00 stanovnika trebao da bude prelepo mesto za život. Bez naguranih zgrada, hroničnog nedostatka parking mesta, gužvi u saobraćaju..
  • Milica

    26.04.2018 22:13
    Volim, pardon, volela sam Novi Sad i godinama nisam zelela da odem za Beograd jer je to ipak bio grad koji je imao dusu. Sada, sada postaje mesto od betona i zgrada iz vremena komunizma. Sada pocinjemo da licimo na one tamne gradove iz Sibira. Ljudi nervozni, zgrade bezbojne, ulice bezlicne a drvece... Kakvo drvece?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti