FOTO: Radikalno orezan platan, grane bile trule

Radnici Gradskog zelenila završili su "radikalno orezivanje" platana u Vojvođanskoj ulici, tako da je sada ostalo stablo bez skoro ijedne zelene grane.

Dalje seče neće biti, a Zelenilo je pored stabla postavilo i isečene grane kako bi građani mogli da vide koliko su trule, jer su se stanovnici ovog dela Grbavice pobunili zbog mogućnosti da platan bude uklonjen.

Portparol JKP "Gradsko zelenilo" Ivan Nožinić kaže za 021.rs da su inženjeri ovog preduzeća koji su, u sklopu redovnog obilaska 480 hektara zelenih površina u gradu koje održavaju, primetili trule grane na vrhu drveta. Kako je objasnio, posle dodatnih analiza, ustanovljeno je da je potrebno ukloniti trule grane i zbog toga se pristupilo "radikalnom orezivanju", pri čemu se moralo poseći i nekoliko zdravih grana, zbog stabilnosti ovog platana, starog između 80 i 90 godina.

Nožinić kaže da će se i dalje pratiti stanje platana u Vojvođanskoj i da za sada nema ni jednog razloga da se stablo uklanja, jer je zdravo.

Nenad Baranovski koji živi u blizini za 021.rs kaže da ga je kao i sve komšije uznemirilo kada je video radnike Zelenila koje seku stari platan i da im najviše zamera što se nisu potrudili da građanima pre radova objasne šta rade.

- Videli smo samo da su stavili trake i upozorenje da će nešto da rade sa platanom. Kako su neke komšije zvale medije, čulo se od Zelenila da će samo poseći neke grane i da je stablo zdravo, a onda posle vidimo kako oni kažu "radikalno orezivanje". Kada pogledam trule i bušne grane razumem da je trebalo seći, jer opasno je da se odlome i padnu na nekoga, ali Zelenilo bi trebalo da ipak posveti više pažnje odnosima sa građanima i da unapred objasne šta rade, pošto nas ovako samo sve isprepadaju, jer su Novosađani, bar prema mom utisku, vrlo nezadovoljni time što nestaju zelene površine i seku se celi drvoredi - kaže ovaj sugrađanin.

Dodajmo i da su u Zelenilu za 021.rs podsetili da građani uvek mogu da se obratite njihovim službama kako bi dobili informacije o radovima na zelenim površinama ili da prijave ako primete da je neka grana polomljena ili negde oštečena zelena površina.

  • Lala

    28.04.2018 18:08
    Kad bi samo pola protivnika se setilo da kupi bilo koje stablo i posadi manje bi grana padalo po vozilma....
  • Knut de Frk

    28.04.2018 15:04
    Hoće ka*i, neće ka*i
    Narodu nika ugoditi. Sve frustrirani stručnjaci i znalci. Kad padne drvo, što nije bilo orezano. Kad ga orežu, što je orezano. Kad naprave parking, gde je zelena površina. Kad ostave zelenu površinu, fali parking. Stave kružni tog, bolji je semafor. Stave semafor, dajte kružni tok... I tako u nedogled. Frustracije mnogo govore o nama samima.
  • ja

    28.04.2018 15:00
    Sramotni fotosop, ovo drvo nema ni jednu jedinu trulu granu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti