Za brigu o tartan stazi i terenima u Novom Sadu blizu dva miliona dinara

Firma "Eurocom" zadužena je da u narednim mesecima brine o tartan stazi na Keju i o svim veštačkim podlogama.
Za brigu o tartan stazi i terenima u Novom Sadu blizu dva miliona dinara
Foto: 021.rs

Ova firma ponudila je najpovoljniju cenu na tenderu Gradske uprave za komunalne poslove - 1,8 miliona dinara bez PDV. 

 

 

Procenjena vrednost nabavke bila je tri miliona dinara.


Procenjena vrednost nabavke bila je tri miliona dinara.
Grupa ponuđača, firme Balkanija i Time Partner, koje su prošle godine održavale ove površine, ponudile su nepovoljniju cenu od 2,2 miliona.
 
Podsetimo, održavanje tartan staze na Keju i generalno ovog dela grada, uključujući sportske terene, tema je o kojoj je 021 pisao zbog višemesečne neažurnosti i nebrige, kao i zloupotrebe staza i terena. Iako je ranije nepreciznom gradskom odlukom zabranjeno korišćenje tartan staza i drugih površina mimo njihove svrhe, to se najčešće i dešavalo. Zato su se građani žalili da se na tartan stazi šetaju psi, vozi bicikl i druga prevozna sredstva.
 
Prošle godine je izmenjena Odluka o upravljanju kejom i jasno je definisano šta se na tartan stazi i drugim površinama sme i ne sme raditi, a pooštrene su i kaznene odredbe u slučaju da građani budu uhvaćeni u zloupotrebi površina.
 
Kazna za zloupotrebu i uništavanje staza ostala je 8.000 dinara, dok su kazne ranije određene u rasponima sada fiksirane, u skladu sa Zakonom o prekršajima. O čemu je reč čitajte OVDE.
  • Mile

    01.05.2018 01:42
    @Petar medicina
    Petre, to je zato sto ne slusate ljude sta vam pricaju! Jeste li videli tartar stazu? Jeste. Sta bre hoces vise?! To je samo za gledanje!!!
  • Joka

    30.04.2018 21:13
    Bolje da ste platili dva tri čoveka koji će patrolirati kejom i kažnjavati na licu mesta.Ali, šta vi znate o tome...
  • Novak

    30.04.2018 17:42
    Isto da se objasni pjesacima kuda se hoda po gradu uopste. Da se objasni biciklistima kuda se vozi bicikl i kako. I da se objasni vozavima kako da voze svoj motor ili auto i kuda da ga parkiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.